1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Spoj BMW-a i Lade daje VAZ-2106 u kupe varijanti!
Spoj BMW-a i Lade daje VAZ-2106 u kupe varijanti!
0

Spoj BMW-a i Lade daje VAZ-2106 u kupe varijanti!

7.60K
0
Podelite sa prijateljima:

Lada u svojoj dugoj istoriji nije imala kupe model, što je rešio da ispravi dizajner i automobilski novinar, Nikita Čujko, sa portala Kolesa.ru.

Junak ove priče jedan je od najstarijih modela Lade, VAZ-2106 ušao je u proizvodnju daleke 1976. godine. Drugi automobil koji je poslužio kao uzor za stvaranje ovog digitalnog rendera jeste BMW Serija 3 generacije E30, kao i njen najpotentniji izdanak – M3.

Dizajner Čujko rešio je da upotrebi klasičnu trozapreminsku koncepciju i stvori jedan zaista oku ugodan automobil. Četiri okrugla fara napred u pravougaonom kućištu, uz lepo odmerenu masku hladnjaka, sve to prosto „vrišti“ prelepim retro stilom kojeg se rado sećamo.

Na renderu vidimo i „suknjice“ na pragovima, potom spojler na zadnjem delu vozila, masivnije odbojnike i nove, veoma lepe felne. Sve to čini prezentovani automobil veoma atraktivnim.

BMW M3 prve generacije kao uzor za prikazani render.

Pa, šta bi pogonilo ovakav unikatni model? VAZ-2106 dolazio je sa 1,6-litarskim benzincem koji je raspolagao, u zavisnosti od godine proizvodnje, sa 73-80 ks. VAZ-21011 koristi je motor od 1,3 litra (64-70 ks), dok je VAZ-2103 upotrebljavao pogonsku jedinicu radne zapremine 1,45 litara (68-77 ks).

Naravno, logičnije bi bilo da prikazani automobil se ipak odluči za nemačku mehaniku. Podsetimo se, M3 generacije E30 inicijalno je bio dostupan sa dvolitarskim agregatom sa četiri redno postavljena cilindra koji je raspolagao sa 195 ks. Čini nam se da bi ovaj motor bio prava mera za unikatni kupe VAZ-2106.

Fotografije: Kolesa.ru

AutoRepublika 

(7599)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments