1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Lancia Stratos zamišljena kao moderan superautomobil (GALERIJA)
Lancia Stratos zamišljena kao moderan superautomobil (GALERIJA)
1

Lancia Stratos zamišljena kao moderan superautomobil (GALERIJA)

191
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanska reli legenda doživela je modernu preradu, bar u digitalnom svetu. 

Iako je danas Lancia daleko od starih slavnih dana, ipak nije spremna da tako lako ode u zaborav. Uprkos godinama nemara rukovodstva FCA, Lancia je opstala na tržištu, makar i samo domaćem, ali se sada naziru bolji dani za ovaj brend, pogotovo nakon što dođe do spajanja italo-američke alijanse sa PSA grupacijom.

Slavni Lancia Stratos dizajnirao je Marselo Gandini sa jednim ciljem – da se pokaže na Svetskom reli šampionatu. Tako je i bilo, jer je Lancia u svojoj istoriji uzela deset titula u ovoj seriji, od čega je Stratos zaslužan za tri titule.

Dizajner Giljermo Arauho rešio je da podari novi život Stratosu u moderno doba i zamislio ga je kao superautomobil. Interesantno je da je Arauho kombinovao oštre linije, odnosno klinasti dizajn sa aktuelnim stilom prisutnim kod većine superautomobila.

Nažalost, u pitanju je samo render, jer se Lancia gotovo izvesno nikada više neće vratiti svojim reli korenima.

AutoRepublika 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

jeste da samo SUV fazon napreduje, ali u Stratosu leži tako puno potencijala, živa legenda…. i to bi neko trebao da iskoristi