1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. BMW: Ne zavodimo svakog. Samo kupce!
BMW: Ne zavodimo svakog. Samo kupce!
5

BMW: Ne zavodimo svakog. Samo kupce!

726
5
Podelite sa prijateljima:

Kao i u svemu u životu. Sve se vrti oko toga da pravu predstavu izvedete pred pravim ljudima!

Kada bi se pravio pregled automobilskih marki s najkontroverznijim dizajnom u poslednjih par godina, BMW bi se svakako našao na listi. Opredeljenje Bavaraca da forsiraju ogromnu rešetku hladnjaka kod nekih modela je izazvalo puno polemike među ljubiteljima automobila, a i dalje su aktivne rasprave u pogledu toga kome se sviđa, a kome baš i ne, stil koji promovišu Serija 4, X7 i restilizovana Serija 7. Rafalna unakrsna paljba je krenula još i pre zvaničnih premijera, a na osnovu lansiranih tizera.

Ako ste među personama koje vole četvorotočkaše, ali nemaju šta da prodiskutuju u vezi s ovim maskama hladnjaka, onda ste u žestokoj manjini. BMW to sve naravno zna, jer nadležne službe prate ono što se piše na društvenim mrežama i čitaju novinske članke. Tako, nismo ni sumnjali da BMW zna da velika većina ljudi, isto tako ne preferira novi stil s džinovskim „bubrezima“. Što je još važnije, uprava kompanije potpuno razume to što je odgovor javnosti na prezentovani stil takav kakav jeste i da se kao takav ne dopada mnogima.

To je u razgovoru s novinarima britanskog Top Geara potvrdio i sam šef odeljenja za dizajn bavarske premijum marke Domagoj Dukec.

Dukeca nije iznenadilo to što su se pojavili brojni negativni komentari u vezi s novim stilskim izrazom. On razumno tvrdi da je normalno da svaki čovek ima svoje mišljenje, posebno o Seriji 4, koja privlači puno pažnje. Pored toga, on tvrdi da je neophodno plasirati nešto novo i nešto drugačije, ako želite da se istaknete, da budete zapaženi u kompetitivnom poslovnom okruženju.

„Nije naše da zadovoljimo ceo svet. Narodu nikada niko nije udovoljio. Naš dizajn se neće i ne mora se dopasti svima. Ali, zato kupcima mora da se svidi to što vide,“ kazao je Dukec u tom intervjuu.

Uprkos brojnim kritikama, Dukec je siguran da će BMW nastaviti da gura rešetku hladnjaka kakva je na Seriji 4, i to sve uz razvijenu svest da je samo 20% populacije kojima se takav tip maske sviđa, ali da je to petina koja je zapravo ciljna grupa za BMW.

Pored toga, naglašeno je da će BMW dodatno poraditi i na svojim budućim aktivnostima na društvenim mrežama kako bi izbegao situaciju koja se dva puta ponovila na Twitteru tokom 2020. godine a zbog čega su Bavarci bili prinuđeni da se potom izvinjavaju javnosti.

AutoRepublika

(726)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zsphere

E Dukec Dukec. Kada bi priznao koja je greska tako ogroman detalj vjerovatno bi dobio otkaz.
U redu je traziti originalnost ali ne na taj nacin. Eventualno na seriji 7 koja je sama po sebi ogroman automobil posao koji radi tako dominantna maska ima smisla. Serija 4 je jednostavno premala za toliku masku.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Zsphere
Balkanboj

Ja sam od onih što su aktivno pljuvali tu novu masku Bugs Bunny na seriji 4.
Međutim, ove zime sam video par puta „live“ na ulici jedan novi BMW 4 kupe i moram priznati da uživo izgleda drugačije. Čak mi se i sviđa.
Btw, možda je i do mene, ja imam onu Banglovu peticu koja i danas izgleda odlično za razliku od e39 koji mi nikad nije legao kao dizajn.

Bungi

Sa ovakvom prednjom maskom možete da zavodite soma u rukavcu, ajkulu u moru i vepra u šumi.Oni prosto mole kupce da ih napuste ovako gadnim izgledom.

da11

E neka mi neko objasni skladnost na ovom autu. Maska nema veze sa svijetlima niti otvorima sprijeda.
Napusi se k dzukec.

da11

Ovo da je Mercedes dizajnirao ne bi ga ovako nagrdio.