1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je Hyundai Elantra N-Line
Ovo je Hyundai Elantra N-Line
1

Ovo je Hyundai Elantra N-Line

290
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Hyundaijeve kompaktne limuzine Elantra je nedavno predstavljena u Americi, a proizvođač iz Koreje je od prvog dana nagovestio i sportsko izdanje. Elantra se inače „preko bare“ prodaje kao limuzina i heč, a ovaj drugi je u ostatku sveta poznat pod imenom i30.

On je i ranije bio dostupan sa N-Line paketom opreme pa je sasvim očekivanjima da isti tretman stiže i na račun limuzine. N-Line je Hyundaijeva oznaka za proizvode koji zauzimaju neki srednji paket opreme, između osnovnih modela i onih performantnih sa imenom N.

Proizvođač je objavio prvi set fotografija koje pokazuju šta publika može da očekuje od kompakta s ovim sufiksom. Kao što se očekivalo, N-Line će dodati agresivnije branike i crnu masku hladnjaka, kao i dvostruke završetke izduvnih cevi. Tu su i 18-inčne felne dok će enterijer pružati više standardne i opcione opreme.

Ispod haube će se kriti novi turbobenzinac sa ergelom od najmanje 200 konjskih snaga. Nije poznato o kom konkretnom agregatu je reč, ali su šanse velike da je ponovo reč o 1,6-litarskom. To je i dalje veliki napredak u poređenju sa standardnim modelom, koji se može naručiti samo sa 2,0-litarskim atmosfercem i 150 „grla“. Sasvim je sigurno reći da će se snaga prenositi na prednje točkove preko CVT menjača, ali je prerano da bismo znali da li će i manuelni menjač biti među opcijama.

Očekuju se i nešto veći kočni diskovi, kao i modifikovano ogibljenje za bolje ponašanje u krivinama.

Elantra N-Line možda nije ekstremno izdanje kao Hyundai Veloster N, ali je sasvim zadovoljavajuća alternativa za vozila kao što su Honda Civic Si i Volkswagen Jetta GLI. Proizvođač iz Koreje je najavio debi malo žustrije upakovane Elantre, za neki trenutak u ovom letu, pa ćemo preneti vesti kada više informacija bude dostupno.

A u međuvremenu, na čuvenoj nemačkoj stazi Nirburgring su nedavno uhvaćene N-Line verzije modela Venue i Kona pa nas definitivno očekuje toplo leto, to jest „vruć vetar“ iz Koreje.

AutoRepublika

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Žali Bože para.