1. Home
  2. Vesti
  3. BMW otvorio fabriku u Meksiku
BMW otvorio fabriku u Meksiku
0

BMW otvorio fabriku u Meksiku

168
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je uložila oko milijardu dolara u pogon u Meksiku. 

Locirana u centralnom delu srednjeameričke države, ova fabrika će za početak proizvoditi Seriju 3 za tržište Severne i Južne Amerike. Meksiko se u prethodnih desetak godina pokazao kao dobar izbor za pravljenje novih fabrika, pre svega zbog niske cene rada, potom blizine SAD, ali i brojnim ugovorima o slobodnoj trgovini koje ta zemlja ima zaključene sa drugim državama.

Nova fabrika BMW-a zaposliće 2.000 ljudi, a njen kapacitet je 175.000 vozila na godišnjem nivou. Ipak, kako je Donald Tramp najavio carine na uvoz robe proizvedene u Meksiku od  najmanje 5%, samim tim bi cena Serije 3 u SAD skočila za 2-2.500 dolara, što je stavlja u nezgodan položaj naspram rivala Audija A4 i Mercedesa C klase (uzgred C klasa se sklapa u SAD).

Prošle godine Serija 3 bila je treći najprodavaniji model BMW-a u SAD posle krosovera X3 i X5. Ove godine rast potražnje je zbog nove generacije „trojke“ značajno veći, a imzeđu ostalog upravo je dobra prodaja Serije 3 omogućila BMW-u da zauzme lidersku poziciju kada je reč o premijum segmentu u Americi.

AutoRepublika 

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments