1. Home
  2. Vesti
  3. Procurile fotografije dugoočekivanog Mercedesa AMG GT Black Series
Procurile fotografije dugoočekivanog Mercedesa AMG GT Black Series
0

Procurile fotografije dugoočekivanog Mercedesa AMG GT Black Series

482
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon pet godina pauze, Mercedes će u narednim danima ponovo oživeti „crnu seriju“.

U svijetu trokrake zvijezde Black Series se koristi za ekskluzivne limitirane, najekstremnije sportske automobile. Do sada ih je bilo 5, SLK55 AMG Black Series, CLK63 AMG Black Series, SL65 AMG Black Series, C63 AMG Black Series i zadnji ujedno i najpoznatiji, SLS AMG Black Series. Kada je zadnji SLS sišao sa proizvodne trake 2015. godine nije bilo pomena o budućoj „crnoj seriji“, dok se nedavno na Nirburgringu nije pojavio AMG GT sa sumnjivo velikim spojlerom, širim blatobranima i uopšteno agresivnijom aerodinamikom.

Danas je na Instagramu procurila fotografija ovog automobila bez kamuflaže, a komentari su, za razliku od nekoliko zadnjih Mercedesovih novina, bili strogo pozitivni kada je izgled u pitanju. Prvo što oko primjeti je nova, veća, agresivnija maska hladnjaka, identična onoj na zadnjoj iteraciji AMG GT3 trkačkog automobila, koja je naizgled spremna da pojede sve što joj se nađe na putu.

Donji dio branika je, zbog oblika maske, takođe drugačiji u odnosu na serijski AMG GT. Sudeći po fotografijama Black Series je i širi od dosadašnjih verzija ovog nemačkog superautomobila. Hauba je dobila 3 otvora, dva imaju aerodinamičnu funkciju, te dio vazduha koji „proguta“ maska prolazi kroz njih, te povećava downforce. Centralni otvor je jasno namijenjen za dodatni dovod vazduha motoru. Na blatobranima vidimo „škrge“ koje su ovog puta dio samog blatobrana, za razliku od plastičnih umetaka na AMG GT R Pro modelu. Osim škrga sada je tu ogroman otvor iza prednjih točkova, a veći i agresivniji prag je zaslužan za dalje usmjeravanje tog vazduha.

Nemoguće je ne primjetiti ogroman dupli spojler na zadnjem dijelu, za koji slobodno možemo reći da se radi o krilu. Zadnji deo automobila sada krasi i nikada veći difuzor i četiri okrugla završetka izduvnog sistema.

Još veće promjene će se dogoditi ispod haube gdje možemo očekivati potpuno novi V8 agregat. Iako ovo do sada nije zvanično potvrđeno, sudeći po snimcima koji kruže internetom, zvuk ovog automobila je nemoguće povezati sa tradicionalnom Mercedesovom postavkom V8 motora. Zapremina nije poznata, ali kada je snaga u pitanju, glasine su da će ovaj automobil raspolagati sa brojkom od oko 700 konjskih snaga.

Jasno je da Mercedes sa ovim automobilom želi da napadne rekord na najpoznatijoj svetskoj stazi, Nirburgringu, koji trenutno drži Manthey Racing verzija Porscheovog 911 GT2 RS, sa vremenom od 6:40.33. Očekivanja su velika, a na nama je samo da čekamo. Ovaj automobil će takođe imati ograničenu proizvodnju, te možemo očekivati brojku od najviše 500 jedinica na globalnom nivou za specijalne kupce, koji su najverovatnije već odavno rezervisali ove automobile.

Zvanično predstavljanje će se vjerovatno dogoditi do kraja ove sedmice kada će biti poznati svi detalji.

Enes Eki Alković 

(482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments