1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo i Peugeot dobili nove šefove
Alfa Romeo i Peugeot dobili nove šefove
2

Alfa Romeo i Peugeot dobili nove šefove

1.91K
2
Podelite sa prijateljima:

Stellantis samo što je nastao, a već se događaju promene. 

Tihi, ali sposobni izvršni direktor Karlos Tavarez izvršio je prve izmene kada je reč o rukovodstvu brendova u novoformiranom Stellantisu. Zapravo promena bi se mogla fokusirati samo na jednu marku – Alfa Romeo.

Na čelo italijanske marke stupa Žan-Filip Imparato koji je do sada vodio Peugeot. Jasno je da će Alfa biti jedan od ključnih proizvođača Stellantisa, pogotovo što ovaj entitet ima želju i da se ozbiljnije nametne u premijum segmentu. Tako je Imparato dobio na upravu slavni italijanski brend od kog se mnogo očekuje u narednim godinama.

Nekadašnji izvršni direktor Alfe – Tim Kuniskis, fokusiraće se na američke brendove Dodge i Chrysler. Realno gledajući, Kuniskis se naročito loše pokazao na mestu šefa Alfe, tako da bi trebalo da je srećan što je uopšte dobio novu ulogu.

Treći deo ovog „trejda“ jeste Linda Džekson. Džeksonova je godinama sa mnogo uspeha vodila Citroen, a sada će svoje sposobnosti koristiti da pomogne drugom francuskom proizvođaču – Peugeotu.

Lideri preostalih pojedinačnih proizvođača u Stellantisu ostali su isti. Mihael Lošerer će nastaviti da vodi Opel, Vinsent Kobi Citroen, Olivije Fransoa Fiat/Abarth, Beatris Fuše DS, dok će na čelu Maseratija biti Davide Graso. Nekadašnji CEO FCA – Majk Menli, upravljaće aktivnostima Stellantisa za Ameriku.

Jeepom će rukovoditi Kristijan Menijer, RAM – Majk Koval, dok će izvršni direktor nekada slave Lancije ostati Luka Napolitano.

AutoRepublika 

(1908)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Talijanima dano maserati i Lancia …kakvi su im menadžeri, tim bolje, ali hajmo vidjet sad ove “sposobne” jednom kad su došli u hitnu službu , da vidimo kakvi su doktori.

J4ZZ3R

Zan Filip Imparato će imati zadatak da prposnog francuskog lava na 2008, 3008, 508, a možda i 208 (novi Mito) sto usepsnije zameni Alfinom trokutastom maskom…:)

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R