1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen je Audi e-tron S sa tri elektromotora
Predstavljen je Audi e-tron S sa tri elektromotora
5

Predstavljen je Audi e-tron S sa tri elektromotora

213
5
Podelite sa prijateljima:

Audijev električni adut od sada je dostupan i u potentnijoj varijanti sa čak tri elektromotora.

Mada smo do sada imali prilike videti niz konceptualnih EV modela koji koriste postavku sa tri elektromotora, veoma je malo primera među serijskim vozilima. Audi je prikazao tromotornu konfiguraciju u dve karoserije, kod standardnog e-trona, i kupeolikog e-trona Sportback.

Jedan elektromotor postavljen je na prednju osovinu, dok su preostala dva montirana pozadi, s tim da svaki od njih pokreće po jedan točak – dakle savršeni sistem vektorisanja obrtnog momenta. Pored toga, svi agregati imaju svoj jednostepeni automatski menjač i sopstveni ECU.

Ova tri elektromotora omogućavaju 503 ks i 973 Nm. Ipak, u većini slučajeva angažovana su samo dva motora pozadi, dok onaj postavljen napred reaguje po potrebi. Performanse su impresivne, ubrzane do 100 km/h obavlja se za 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 210 km/h.

Kapacitet baterije ostao je isti i iznosi 95 kWh, od čega se istinski koristi samo 86 kWh. Autonomija prema WLTP protokolu iznosi 359 km za standardni e-tron S, dok je za Sportback varijantu domet veći i moće se preći do 364 km.

U vizuelnom smislu teško je razlikovati S izdanja od standardnih modela. Osim što poseduju niz oznaka na karoseriji i veće lukove iznad točkova, sve je manje-više isto. Ni u kabini nije bilo nekih velikih izmena, jedino je upečatljiva bolja bočna podrška na prednjem sedištima.

Audi je saopštio da su S varijante modela e-tron i e-tron Sportback već dostupne za naručivanje u Evropskoj uniji.

AutoRepublika

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Očekivao sam veću bateriju obzirom na pozamašnu masu i čeonu plohu, barem 110 kWh. Po vlastitom iskustvu znam da zimi i na većim brzinama tih 359 km za čas padne ispod 200 km. Ali, za grad i prigradsku božnju dovoljno, što je i namjena BEV.

Zvezdan Božinović

Slažem se skroz. Čemu onda vozila težine kao omanja lokomotiva? Da se voze po zakrčenim gradskim ulicama? 🙂

Branko

Za odlazak u shoping, na duhovnu obnovu, kave s prijateljicama… samo da puste bogate muževe na miru 😂😂😂. Moja isprika ako zvučim seksistički.

Zvezdan Božinović

Moja pohvala što zvučite tako 🙂 Naposletku, čovek i jeste seksualno biće hahah

BojanNeki

Zanimljivo je kako Audi na dobar enterijer, možda na kvalitet izrade, neki tradiciju kod kupaca i na zvučno ime uspeva da prodaje e-tron. U nekim zemljama izbija i na prva mesta kada je prodaja EV u pitanju. Pritom je među najgorim automobilima kada je u pitanju potrošnja odnosno domet je vrlo mali i nekonkurentan. Ni između dva grada ne možeš, što kažu. Sva ta mašinerija a ne donesu ništa revolucionarno u svet električnih vozila, ili bar nijansu bolje. Ovaj treći motor ih nešto sitno „vadi“ u ali sve je to toliko iza Tesle, a ovi opet verovatno daleko kada je… Pročitaj više »