1. Home
  2. Vesti
  3. BMW navodno spreman da ukine model Z4
BMW navodno spreman da ukine model Z4
2

BMW navodno spreman da ukine model Z4

203
2
Podelite sa prijateljima:

Prema poslednjim glasinama iz zapadnjačkih stručnih medija, Z4 neće dobiti novo izdanje. 

Kupei i kabrioleti polako, ali sigurno, nestaju sa tržišta. Egzodus je počeo još pre nekoliko godina, a u međuvremenu dobili smo silne potvrde od brendova koji će ukinuti modele u ovoj klasi vozila. Izgleda da će tako biti i sa BMW-om Z4, jer uprava u Minhenu nije zadovoljna dosadašnjim učinkom ovog kabrioleta.

Aktuelna, treća generacija Z4, zamišljena je kao rival za Porscheov 718 Boxter. BMW nije želeo da samostalno iznese troškove razvoja takvog automobila, stoga su prisno sarađivali sa Toyotom. Iz te „ljubavi“ izrodili su se trenutni Z4, kao i njegova japanska rođaka – Supra.

No, čini se da je bavarski kabriolet podbacio u komercijalnom smislu, te da rukovodstvo proizvođača iz Nemačke ne vidi razlog da taj model dobije naslednika. Po svemu sudeći, Z4 će nestati sa scene 2025. godine. Direktnog naslendika sigurno neće biti, a isključena je i opcija elektrifikacije, jer BMW do sada nijednom nije spomenuo bilo kakav električni kabriolet.

Do tada, Z4 bi trebalo da dobije blago osvežavanje. Restilizacija bi trebalo da stigne tokom naredne godine. Očekuju se blage promene kako spolja, tako i unutar vozila. Nakon toga, BMW Z4 će polako početi da se sprema za penzionisanje.

AutoRepublika 

(203)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Neće nikome faliti, ali sam siguran da je odličan. Supra možda još i bolja 🙂

Renault Terminator