1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Aventador SVJ vs Porsche 911 GT2 RS (VIDEO)
Lamborghini Aventador SVJ vs Porsche 911 GT2 RS (VIDEO)
0

Lamborghini Aventador SVJ vs Porsche 911 GT2 RS (VIDEO)

185
0
Podelite sa prijateljima:

DPCcars YouTube kanal nam je priuštio sjajan video klip u kojem uporedo možemo da pratimo brzi krug na Nirburgringu Aventadora SVJ i 911 GT2 RS.

Ono što je interesantno u svemu je da mi još uvek ne znamo kako tačno izgleda Aventador SVJ, ali svi smo saznali šta može da uradi na stazi. Stazu dugačku 20 kilometara je pokrio za 6 minuta, 44,97 sekundi. Na taj način je potučeno vreme sada već bivšeg rekordera, Porschea 911 GT2 RS, i to za 2,33 sekunde. Lambovo vreme je bolje i od Nio EP9 (6:45,9), ali je slabije od McLarena P1 LM (6:43,2), mada se ova dva automobila ne mogu svrstati u „serijske“.

Ono što je u ovoj priči bitno je rivalitet između Porschea i Lamborghinija. Kombinacija dva videa iz kabina vozila pruža uvid u individualne prednosti i slabosti dva modela.

Porsche je imao inicijalno vođstvo, sa gotovo sekundom prednosti na Flugplatzu, ali se Lamborghini konstantno približavao kroz tehnički zahtevne sekcije . Na Kesselchenu, Lambo je vodio sa prednošću od punih 3,5 sekundi, ali je GT2 RS na Brünnchenu smanjio razliku na samo dve sekunde. Svako bi očekivao da Porsche bude taj koji je dominantniji u krivinama, dok bi veliki Aventador trebalo da je brži na pravcima, ali zapravo je bilo suprotno.

U prilog tome ide i činjenica da je 911 GT2 RS deficit od 3,5 sekundi na Kliens Karusselu smanjio do kraja na 2,33 sekunde, na delu staze sa izrazitim pravcima.

Lamborghini je uradio sjajan posao kada je reč o upravljivosti i vertikalnom aerodinamičkom pritisku. To je bilo i najavljivano kroz „tizere“, a rezultan na Nordšlajfeu je dokaz uspeha.

Mi možemo samo da se radujemo zbog oživljavanja jednog rivaliteta.

 

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments