1. Home
  2. Vesti
  3. Koji automobili se nude s najvećim popustima u Americi?
Koji automobili se nude s najvećim popustima u Americi?
13

Koji automobili se nude s najvećim popustima u Americi?

695
13
Podelite sa prijateljima:

I vrapci na granama znaju da živimo u vremenima kada automobilski proizvođači imaju problema sa nestašicom delova, i to pretežno kompjuterskih čipova, a kao rezultat takvog spleta okolnosti, cene četvorotočkaša su eksplodirale. Pričamo pretežno za Sjedinjene Američke Države, ali trend svakako važi i u ostatku sveta, a naravno vlada čuveni zakon potražnje i ponude.

Kada potražnja preraste ponudu, izložbeno-prodajni saloni će podići cenu i na taj način profitirati u većoj meri. Za neke od njih, kao što su recimo Porsche Cayenne i Ford Bronco, je potrebno platiti i do 30% preko cene koju je ranije odredila fabrika.


Ali verovali ili ne, „preko bare“ je zapravo moguće pronaći nove modele koji se prodaju ispod takozvanog MSRP-a. Ova četiri slova su skraćenica za Manufacturer Suggested Retail Price ili u kratkom prevodu preporučena cena proizvođača po kojima bi trebalo da prodaju modele. Predstavnici distributivne mreže doduše nisu dužni da ih prate, ali nam ovaj parametar daje generalnu ideju o tome koliko bi novi četvorotočkaši trebalo da koštaju.

Da više na dužimo priču, kolege sa sajta TrueCar.com su nedavno napravile listu modela koji se prodaju ispod spomenutog MSRP-a. To su:

Alfa Romeo Guilia (10%)
Alfa Romeo Stelvio (4%)
Jeep Gladiator (3%)
BMW X3 (2%)
BMW X5 (2%)
Cadillac CT4 (1%)
Volvo VC60 (1%)
Land Rover Discovery Sport (1%)
Cadillac XT5 (1%)
Mitsubishi Outlander Sport (1%)

Moramo da priznamo da smo pomalo iznenađeni videti toliko krosovera na listi, posebno onih potpisanih od strane evropskih kompanija. BMW, Volvo i Land Rover obično ne mogu da zadovolje potražnju, ali kao što vidimo, imamo i modela za koje ne vlada veće interesovanje.

Pomalo je šokantno tu videti i Jeep Gladiator, posebno zato što je njegov model Wrangler jedan od onih za koji je najviše potrebno preplatiti. Bilo kako bilo, drago nam je da još uvek postoje automobili koji se prodaju po razumnim cenama za ono što pružaju…

AutoRepublika

(695)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Alfe niko neće i da ih poklanjaju nove🤣…

BB

Ali će se za Dodža otimati 😜😂

Renault Terminator

Stavi znak Alfe pa’š da vidiš kako će se otimati🤣

moron

U USA proizvodjačima nije dozvoljeno da samostalno prodaju vozila, „zaobilazeći“ dilere ? Ili to zavisi od države do države ?
Znam da se o tome pisalo na AR, ali, ne mogu da nadjem 😊

Sebastian L.

Koliko mi se cini, ranije nije smelo ali onda se pojavila Tesla sa izlozbenim salonima za prodaju vozila koji su takodje u njihovom vlasnistvu i onda se tu digla neka halabuka, ali nisam ispratio sta se posle desavalo po tom pitanju …

moron

Baš to pitam. Jer, pisao je Tomasović negde da su se proizvodjači već pokušali izboriti protiv toga ( tj da se izbore za svoj epravo da samostalno prodaju ), pa da su igubili …

Yankee

Zakon zavisi od drzave do drzave. Ne znam u koliko drzava je zabranjeno prodavati aute direktno iz fabrike, ali ima ih dosta. U odredjenim drzavama (ne u svim) je moguce zaobici to pravilo tako sto ce auto firme imati izloge u trznim centrima. Ako imas taj izlog onda mozes da prodajes auto direktno iz fabrike – opet, to vazi samo u nekim drzavama, ne u svim. I dan danas Teslu ne mozes kupiti u svim saveznim drzavama.

moron

Hvala

Iznogud Časni

Morel šta džabe?pitam za rodju iz imockog.🤪

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
moron

Ne, može samo za one iz Aržana i Cisto Prova 😊

BB

U srodstvu je sa Krešom 😉

Iznogud Časni

Paz vako, malo iz vremeplova, vozim ti ja tako djuliju i opicim gaciju,a gacija ko gacija, tom tom, al ima nekakav dodatak koji izbjegava gužvu. Naime, zadas cilj, odaberes kao čovjek, drug i starješina najbržu rutu i piči. Ove moderne gacije, ki što je, asti Gospe, ova gugl Maps, Waze, one nemaju takav dodatak. I mene moja nikad prežaljena Djulija, dovela sretno do cilja a da nisam sekunde proveo u gužvi. Uvijek me obavijesti o ruti na kojoj nema gužve. Bio sam rahat kao lokum. To se kod alfe zarad tom tom gacije, plaća ki dodatna oprema, pljuc. Imal, dakle,… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Nude se sa najvećim, pa ih kupuju oni sa najmanjim….kompleks, kompenzacija nedostatka…ma ja, ovaj,e.🤔🤪