1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Škoda Fabia bez elektrifikacije?
Nova Škoda Fabia bez elektrifikacije?
14

Nova Škoda Fabia bez elektrifikacije?

391
14
Podelite sa prijateljima:

Prema poslednjim glasinama, nova generacija popularne Fabije inicijalno će biti dostupna bez bilo kakve ispomoći hibridnih sistema. 

Dakle, to uključuje i sistem blagog hibrida, te će biti pravo čudo da Škoda u početku ne ponudi nijedan oblik hibridizacije. Veruje se da Česi ne žele da pribegnu elektrifikaciji jer veruju da bi to značajno podiglo cenu automobila, što im u ovom trenutku nije cilj.

Ipak, moguće je da će Škoda kasnije ipak ponuditi neku od hibridnih varijanti, samo je pitanje koju. Čini se da će hibridizacija Fabije zavisiti i od toga koliko će češka marka uspeti da proda svojih EV modela, sve zarad ispunjavanja flotne emisije štetnih gasova. Ukoliko prodaja električnih automobila brenda iz Mlade Boleslav bude išla kako se očekuje, onda je sasvim moguće da će nova Fabia u potpunosti izveći hibridna izdanja, osim možda implementacije sistema blagog hibrida.

Veruje se da će paletu motora činiti isključivo trocilindarski benzinski agregati. Moguće je da će uvodna pogonska jedinica biti atmosferac, a da će ostali motori u ponudi koristiti ispomoć turbo punjača. Moguće je da će „u igri“ biti i neki četvorocilindarski benzinski agregat, ali je to pod velikim znakom pitanja.

Podsetimo, nova iteracija Fabije preći će na MQB A0 platformu Volkswagen grupacije, čime će stati rame uz rame sa ostalim modelima grupe iz B segmenta, poput Seatove Ibize ili Volkswagenovog Poloa.

Četvrta generacija Fabije debitovaće naredne godine, i očekuje se da će njena prodaja u Evropi početi do kraja 2021. godine.

AutoRepublika

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Vidim jutros na face-u oglas, Auto Hermes ima na stanju jednu performantnu verziju : 1.0 44kw, 0-100 za 16.4, za tricavih 10k evrica.

D_C

Divno!!! A Sandero 0.9TCe sa ubrzanjem od 0 do100 za oko 11sec je los.

moron

Početkom 2018. 1,0 TSI 95 Ambition se (bez opcionala) mogla dobiti za oko 10.100.

sami

LOGIČNO JE DA NEMA „HIBRIDA“. Neće valjda lagati narod sa hibridima kao Mazda recimo, da prodaje toplu vodu za velike pare. Šteta je što nema TDI, a opet imaju najboljeg malog zrelog benzinca na svetu sa najmanjom potrošnjom u realnoj vožnji. Eto recimo mali TSI 110, u poređejnu sa onom hibrid Mazdom sa testa, kojoš se potrošnja ustali na 6,3 (što ne verujem) kod TSI 110 se ustali na 5,3 u težim uslovima, a otkida asfalt. Znači, Škoda jeste simply clever i složeni, skupi i bespotrebni hibridi ne trebaju. Pri tome ona Mazda staje 16500, a ovu škodu vozite kući… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
moron

Ja bih radije fobiju Monte Carlo. To je ipak nivo i stvar stila i prestiža jer ima radio Blues, a ne Swing. A ni kod nje ne može doći do eventualnog opoziva zbog kvara bočnih air bagova i vazdušnih zavesa, tako da zadržava pouzdanost baznjaka.

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
J4ZZ3R

A ti si proglasio TSI za najbolji i najstedljiviji na svetu? Ne secam se da je dobio ijednu nagradu (a recimo PSA i Ford jesu) niti da je neki nenemacki medij ikada hvalio TSI

sami

VW je nagrađen Dizelgejtom i to za sve proizvođače zajedno. U svetu vlada potpunu upravljanje svim globalnim vestima i događajima, a VW se tu ne uklapa. Ako ti znaš nekog benzinca poput fabije da mogu da imaju prosečnu realnu i trajnu potrošnju na otvorenom ispod 4L onda si u pravu.

Miki

Sami – radnik meseca Skoda salona.
Ili je samo previse srcan i vezan za marku…

J4ZZ3R

Sta radnik meseca, radnik decenije 🙂

moron

1,0 TSI može da „ima prosečnu realnu i trajnu potrošnju na otvorenom ispod 4L “ ???
Ja znam da budem eko fanatik i znao sam sa iz dosade fobijom TSI 95 da ostvarim 4 litra na relaciji nr. BG-Valjevo ili BG-Užice ili slično, ali, to je bila vožnja „na mišiće“. Nije bila opuštena.
Njoj je magistralno realno 4,5-5 i to ako se ne forsira.
A sve to isto važi i za yarisa 1,5, mada on možda troši do 2-3 dcl više na otvorenom.
Gradska vožnja je neka druga priča, kao i auto put.

sami

Pa zar se nisi hvalio sa Hondom, kad ono sad Fabija? Ne znam koliko ti je stara fabija, ali nove 110 ks mogu da spuste potrošnju ispod 4, što je provereno. Jaris, i drugi japanci, sa sve onom mazdom 2 (što je fol hibrid) to ne mogu ni u snu.

moron

Ništa te ja nisam slagao. Onakvim pažljivim ritmom ( tj. „na mišiće“ ) kakvim sa fobijom ili jarisom na relaciji BG-Užice ostvarim potrošnju od 4 litra, Hondom bih imao oko 5,5. Čak i „bez mišića“, zbog gužve na Ibarskoj, na toj relaciji je lako biti na ispod 6. Ali, pošto uglavnom i ne vozim „na mišiće“, niti samo Ibarskom, već „normalno“ ( ali, uz minimalnu gradsku vožnju, potpuno zanemariv ideo) Honda mi i dalje (posle oko 7.500 km) drži životni prosek oko 6,3. Dakle, može 1,0 TSI 95 da troši 4 van grada, kao što meni, zavisno od gužve, može… Pročitaj više »

Janko

Ako pričaš o novoj hondi ili staroj 2-3 god. interesuje me koliko km predješ dok ti ne prijavi da je vreme za zamenu ulja. Hvala

moron

Zbir predjenih i „preostalih kilometara“ (životnog veka ulja) mi je trenutno oko 12 hiljada kilometara.