1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi električni pikap Lordstown Endurance
Ovo je novi električni pikap Lordstown Endurance
1

Ovo je novi električni pikap Lordstown Endurance

129
1
Podelite sa prijateljima:

Još pre dve godine kompanija, Workhorse Group je kupila nekadašnju fabriku General Motorsa u gradu Lordstaunu (američka savezna država Ohajo) i najavila proizvodnju električnog pikapa koji bi konkurisao rivalima s oznakama sledećih kompanija: Ford, GMC, Rivian i Tesla. Plan je zahtevao postati najveći proizvođač pikap kamioneta u Americi, a mnogi su doživeli ovakav potez kao previše ambiciozan za kompaniju koja postoji svega par godina.

Međutim, Workhorse je uglavnom održao sva obećanja, pa je juče po planu, svetlost dana ugledao prvi serijski model kompanije. Reč je o modelu Lordstown Endurance i već na prvi pogled možemo zaključiti da proizvod definitivno obećava.

Lordstown Endurance – bok

Za početak, u poređenju sa Teslinim futurističkim stilom, dizajnerske linije Enduranca su moderne i teško da će neko pomisliti na prvi pogled, da je reč o električnom proizvodu. Štaviše, stil se ne razlikuje previše u poređenju sa ranijim fotografijama, pa barem sa strane dizajna, Lordstown je definitivno uradio dobar posao.

Ukoliko želite da donesete zaključak da je reč o električnom pikapu, moraćete da gledate u neke druge detalje. Za početak, poveća maska hladnjaka nagoveštava o kom vozilu je reč, kao i električni agregati bronzane boje na svakom točku. Farovi su izuzetno uski i celokupna rasveta je izvdedna u LED tehnologiji. Za razliku od konkurencije Lordstown će nuditi samo po jednu dimenziju kabine i prikolice.

LordsTown Endurance – zadnji kraj i bok

Prvi čovek kompanije Stiv Burns je u obraćanu medijima najavio da će Endurance biti u vožnji kao sportski automobil i da će nadmašiti konkurenciju. On nije želeo da priča o tehničkim detaljima, ali je ranije procurela vest da će pogon biti na sva četiri točka uz maksimalnu snagu od 440 kW (oko 600 „konja“).

Ubrzanje do 100 km/h će da traje približno 5,5 sekundi dok je maksimalna brzina limitirana na 128 km/h. Baterije će pružati domet od 400 kilometara u skladu sa strogim američkim standardima, a na brzim punjačima će dopuna trajati svega šezdesetak minuta, što je prilično impresivno.


Lordstown kaže da je već rasprodao celokupnu zalihu od 20.000 jedinica za 2021. godinu po početnoj ceni od 52.500 američkih dolara. Prvi primerci će biti isporučeni kupcima u januaru naredne godine, ukoliko ne bude nepredviđenih događaja.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Horhe

Zna li se kako ide nastavak ove priče iz 2021?