1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije sedana i heča: Audi S3
Prve fotografije sedana i heča: Audi S3
0

Prve fotografije sedana i heča: Audi S3

225
0
Podelite sa prijateljima:

Prvu fotografiju hedžbek verzije Audija S3 u lakoj maskirnoj foliji smo mogli videti u februaru. Međutim, pored heča, moćna varijanta će kupcima biti ponuđena i u limuzinskom obličju, što i ne čudi previše kada znamo da je izdanje s četvoro vrata već ranije predstavljeno kupcima. Sada su pred nama „nabrijani“ noviteti u oba karoserijska izvođenja, i to bez ikakve kamuflaže. 

Audi S3 sedan

Kako obe varijante pripadaju maloj paleti modela sa S oznakama, tako duet karakterišu identični aeordinamički dodaci na karoseriji koji sugerišu da se ovde radi o više sportskim verzijama. Veći su (lažni) usisnici za vazduh u braniku, dok su pojedini detalji smešteni i iznad maske hladnjaka. Četiri završetka izduvne cevi se prosto podrazumevaju. Limuzina je dobila i svedeniji spojler na poklopcu prtljažnika.

Audi S3 sedan – bok

Kućišta retrovizora na oba modela su ofarbana u istu boju kao i ostatak karoserije, dok su na prethodnim generacijama bila u srebrnoj boji, iako je moguće da je Audi ovo učinio samo na prototip primercima, kako ne bi privlačili previše pažnje na javnim drumovima, dok su još uvek testne mule u pitanju. Isti razlozi su verovatno uslovili i odsustvo nalepnica koje govore o tome koja konkretno verzija kompakta iz Ingolštata je u pitanju.

Audi S3 heč

Konstruktor je još pre nekoliko meseci govorio o tehnologiji prenosa snage na sva četiri kraja karoserije kod modela nove generacije Audija S3 Sportback. Dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinac razvija 310 konjskih snaga i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Radi u sadejstvu sa sedmostepenim S Tronic automatskim menjačem s dvostrukom spojnicom.

Takođe, novi hedžbek će skoro u potpunosti naslediti šasiju modela prethodnog pokolenja, izuzev što je odlučeno da se napusti tehnologija opcionih adaptivnih amortizera. Očigledno je da će slična tehnologija biti preneta na limuzinu.

Audi S3 hedžbek

Kompanija iz Bavarske još uvek nije odredila tačan datum debija, ali ne bismo trebali predugo da čekamo. Punoj premijeri četvrte generacije Audija S3 ćemo se radovati za koju nedelju, po svemu sudeći. Nakon toga, iščekivaćemo još brutalniju verziju s oznakom RS 3.

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments