1. Home
  2. Vesti
  3. VW – ipak se zna ko je tata u grupi
VW – ipak se zna ko je tata u grupi
0

VW – ipak se zna ko je tata u grupi

850
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Group traži što efektnije načine da relaksira narastajuće napetosti unutar portfolija konvencionalnih brendova kojima raspolaže. Namera je da se svakom od njih ponaosob, jasnije definiše uloga koju će imati u budućnosti.

Kao što smo već pisali, VW grupa se suočava sa velikim približavanjem, pa čak i preklapanjem ponude unutar sistema, i to ponajviše među brendovima: Škoda, Seat i Volkswagen, a sve kao posledica velike želje da se što potpunije iskoriste efekti ekonomije obima.

S tim u vezi, izvršni direktor Volkswagen grupe, Matijas Miler, izjavio je sledeće: “Ključni izazov se ovde odnosi na postizanje izvanredne tržišne pokrivenosti sa jasnim teritorijama koje će na njemu opsluživati naši različiti brendovi. U ovom trenutku, mi jednostavno moramo na bolji nači da iskoristimo sinergiju među brendovima, koju nam pruža naša jedinstvena alijansa. I to moramo da učinimo na mnogo mudriji način nego što smo to činili do sada.”

Prestrojavanje će imati za cilj da se potrebe glavnih četrnaest grupa kupaca na evropskom tržištu, pokriju na što potpuniji način.

Ove vesti dolaze nakon medijskih izveštaja o namerama VW grupe da malo uspori snažan pritisak i rast koji ostvaruje Škoda, kako bi ostale marke više došle do izražaja, a sve u cilju podizanja profitabilnosti na nivou cele grupe. Češki brend uživa pristup ključnim tehnologijama kojima grupa raspolaže, ali s obzirom na to da u cenu koštanja vozila sa oznakama Škoda, ulaze srazmerno niži troškovi češke radne snage, ima jasnu tržišnu prednost u odnosu na ostatak ponude grupe.

Prema postojećim novinarskim napisima, VW grupa bi mogla da izmesti deo proizvodnih pogona sa kojih silaze Škoda automobili u Nemačku, kao što planira i da podigne nivo fakturisanih iznosa za korišćenje tehnologije grupe, kako bi povratio lidersku poziciju za matični brend Volkswagen.

Ipak se čini da su medijski navodi blago preuveličani, pa iako su Škoda automobili prijatno dizajnirani i zaista rapolažu ključnim tehnologijama grupe, nema sumnje ko je vodeći brend među narodnim vozilima grupe. Naime, Volkswagen drži 5% tržišta, spram Škodinih 0,4%, a prethodnog meseca je Volkswagen prodao 5.080 automobila u odnosu na 440 koje je plasirala Škoda.

Po modelima to izgleda ovako: 126 Fabia u poređenju sa 538 Pola, ili 102 Superba u odnosu na skoro duplo više prodatih modela Passat.

Podaci se odnose na tržište Australije, ali ono na veran način reflektuje i globalno stanje stvari.

(850)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments