1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Audi planira da ponudi više opcionala kroz pretplatničku šemu
Audi planira da ponudi više opcionala kroz pretplatničku šemu

Audi planira da ponudi više opcionala kroz pretplatničku šemu

2.27K
5
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo nemačkog proizovđača luksuznih automobila Audija ima u planu da tržištu ponudi veći broj dodatnih usluga i opreme u kontekstu pretplatničkog odnosa, dok ideja podrazumeva da se lista modela s takvom ponudom proširi i van linije po imenu E-Tron. Početak primene nove težnje je najavljen za sledeću godinu.

Konstruktori automobila iskazuju konstantnu i često iritirajuću težnju da svaku strast ljubitelja automobila i svaki novi dašak entuzijazma koji spopadne kupce, konvertuju u novac za sebe, i to čine često i na neprincipijelnim osnovama. Upravo su nemački BMW i Mercedes-Benz reterirali s takvim pristupom suočeni s bujicom gneva poštovalaca brendova.

Međutim, kolege iz Audija misle da imaju ideju čija implementacija ne bi razljutila ciljani deo tržišta, a koja bi donela nove reke novca u kompaniju sa sedištem u Ingolštatu. Bavarska prstenasta marka trenutno nudi IT opcionale na liniji modela s indeksima E-Tron i E-Tron Sportback, ali će lista aduta kompanije biti proširena, kako i rekosmo. Tako će vozači moći da obogaćuju opremu vozila i znatno nakon pazara istog, što je ista priča koja je kupcima plasirana i pre inicijalnog neuspeha ostala dva nemačka premijum brenda.

Četiri prstena će u ponudu kroz pretplatu uključiti farove tipa LED Matrix, gde će rasveta biti sposobna da proizvodi animacije različitog sadržaja, a u ponudi će se naći i poluautonomna funkcija parkiranja.

„Ponuda elektronske arhitekture sledeće generacije će nam omogućiti da više opcionala ponudimo na ovaj način,” navod šef Audija zadužen za tehniku, Oliver Hofman. On je za Autocar rekao i da je „pre par godina bilo ideja na temu generisanja prihoda u kontekstu digitalizacije, a koji bi prevazišli one nastale prodajom samih vozila.“

Audi veruje da će lakoća integracije novih funkcija pomoći u ostvarenju planova, pa pokreće priču o elektronskoj aplikaciji myAudi, a koja bi trebalo da eliminiše nuždu odlaska u servisni centar kako bi se ažurirali programi ili ugradio dodatni hardver. Mada, i ovo je priča koju smo čuli i od drugih, po ovom pitanju neuspešnih proizvođača.

Kako rekosmo, nedavno je BMW ukinuo pokušaje tog tipa jer ih kupci jednostavno nisu prihvatali, dok Hofman iskazuje duboko ubeđenje da će kupcima cela ova priča postati „potpuno normalna“.

Iako BMW i Mercedes-Benz nisu uspeli u ideji, ostaje rezultat istraživanja koje je sproveo S&P Global Mobility a koji pokazuje da na temelju, besplatnog probnog perioda, čak 82% učesnika je izjavilo da je voljno da razmotri ideju o kupovini opcionala na bazi zasnivanja pretplatničkog odnosa. Istina, niko nije rekao da bi sigurno uložio novac u sličnu priču, već samo da bi razmotrio ideju prilikom budućih kupovina četvorotočkaša.

Ranije ove nedelje smo čuli i Porsche, kao još jedno zvučno ime pod čizmom Volkswagena, koji navodi planove da integriše usluge koje pruža Google u vozila budućih generacija.

AutoRepublika

(2268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ma, slobodno svu opremu prebacije u sistem pretplate 😊

BB

Zar se nije BMW već opekao o navedenu šemu?
Ovi misle da će ovako privući kupce? , ostaviti cijene iste (ne sniziti na ukinutu opremu) a onda to isto naplaćivati na pretplati?

Dakle zašto onda ne ponude auto da se kupi za keš a onda uredno zaračunavaš rate lizinga?
Eto im ideje, ne moraju da mi plate 😜

s mile

automobili polako postaju aplikacije, hoću ovo, pretplata, hoću ono…pretplata

BB

Još ćeš prvo morati reklamu odgeledati rok ti ne počne dupe grijati 😜😂🤣

s mile

dok odgledaš reklamu, dupe se zagrejalo 😉