1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Expedition uskoro i kao hibrid
Ford Expedition uskoro i kao hibrid
0

Ford Expedition uskoro i kao hibrid

154
0
Podelite sa prijateljima:

Fordov veliki terenac Expedition je, u sadašnjoj generaciji na tržištu još od 2018. godine, što nam govori da je vreme za prvo osvežavanje. To će se sigurno desiti tokom ove godine, mada će novajlija u izložbeno-prodajne salone najverovatnije stići tek u oktobru. Ali, jedina velika izmena će biti ona koja će doneti epilog u kom će Expedition po prvi put biti dostupan i kao hibrid.

Američki proizvođač vozila je najavio velike izmene još 2015. godine, kada je veliki atmosferac sa osam cilindara zamenjen sa turbobenzincem u konfiguraciji sa šest cilindara. Dostupan je u dve verzije, i to sa 375 i 400 „konja“, a u oba slučaja motor je 3,5-litarski. Snaga se prenosi na zadnje ili sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača. Pored standardnog terenca, u ponudi je takođe i produžena verzija pod značkom Max.


Navedene informacije se sigurno neće izmeniti kod naslednika, ali će hibridna verzija činiti vrh ponude. Možemo očekivati identičnu strategiju s nedavno predstavljenim modelom F-150, što znači da je ponovo reč o 3,5-litarskom benzincu, ali zahvaljujući pomoći električnog agregata, snaga skače na 430 „grla“ i maksimalnih 773 Nm obrtnog momenta.

Nedavno smo pisali o ovom pikap kamionetu, kada je jedan američki novinar uspeo da u gradskoj vožnji izvuče kombinovanu potrošnju od samo 8,3 litre na sto prevaljenih kilometara, a tu priču možete da pročitate ovde.

Ostale izmene će uglavnom biti stilske prirode, i to u najmanjoj meri, poput preoblikovanih farova i maske hladnjaka. Neke špijunske slike pokazuju da će u ponudi biti i 20-inčne felne. Iako je ranije bilo najava da će Expedition postati luksuzniji model, čime bi takođe „dobio“ i na jačoj ceni, to se ipak neće desiti pošto se mnogi kupci žale da je početna cena od 49 hiljada dolara već viša nego što bi trebalo da bude.

Mnogo veća izmena će usledeti po pitanju enterijera gde će debitovati poveći 15,5-inčni monitor sličan onome iz modela Mustang Mach E. Radi poređenja, onaj u sadašnjem Expeditionu je veličine od „samo“ osam inča, što je značajno manje u poređenju sa konkurencijom kao što su Chevrolet Tahoe/Suburban i GMC Yukon/Yukon XL.

Bilo kako bilo, za sada postoje samo nagađanja, dok ćemo zvanične informacije saznati u bliskoj budućnosti.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments