1. Home
  2. Vesti
  3. Analiza troškova Tesla Modela S nakon pređenih 724.000 kilometara
Analiza troškova Tesla Modela S nakon pređenih 724.000 kilometara
12

Analiza troškova Tesla Modela S nakon pređenih 724.000 kilometara

11.15K
12
Podelite sa prijateljima:

Ekstremni scenario Tesloopa sugeriše da normalno eksploatisan Tesla Model S može da pređe veliku kilometražu, kao i da traje godinama.

Tesloop je objavio veoma interesantnu analizu korišćenja „eHawka“, Tesla Modela S iz 2015. s preko 724.000 pređenih kilometara.

Automobil je prelazio 27.000 kilometara mesečno kada je u najvećoj meri eksploatisan, a konstatno je kao primaran metod punjenja korišćen superpunjač.

Nakon tako velike pređene kilometraže, Model S ima jasne znake habanja i korišćenja, kako spolja, tako i iznutra, ali ukupno stanje nije loše a i dalje se vozi sasvim dobro.

Po Tesloopu, eHawk je imao tri značajne zamene delova pod garancijom, što znači da nije bilo troškova zamene i popravke:

  • zamena prednje pogonske jedinice (60.000 kilometara)
  • zamena baterije visokog napona (312.000 kilometara)
  • zamena baterije visokog napona (520.000 kilometara). Zamenjena nakon nekih 210.000 pređenih kilometara)

Treći paket baterija je trenutno u upotrebi 202.777 kilometara, a zahvaljujući drugačijem stilu vožnje, njena degradacija je sporija nego što je ranije bio slučaj.

Evo i troškova održavanja:

  • redovan servis (12.782 dolara)
  • troškovi popravki (14.823 dolara)
  • ukupan trošak (27.604 dolara – 0,05 dolara po kilometru)

Uzimajući u obzir troškove električne energije, ukupan iznosi 74.404 dolara, što je oko 0,12 dolara po kilometru. Treba napomenuti da je ovo vozilo dobilo besplatno superpunjenja tokom svog životnog veka.

AutoRepublika

Izvor: insideevs.com

(11145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kada biste za 100 kkm potrošili 2.000 evra za redovno održavanje i opravke, to bi bilo 0,02 eura centa po 1 km. Neko moje dosadašnje iskustvo je da sa svim mogućim troškovima NIKADA nisam uspeo da dodjem do cifre od 0,05 eura po 1 km.

neno

ali si trosio gorivo, a ovaj je imao ukljucenu besplatnu struju tijekom ovih 700kkm

Mad Max

E, kad se bude plaćala sruja (a njena cena ode u nebo), a na struju i akciza (kao sad na gorivo), videćemo onda kavi će biti troškovi elektromobila, kao i emisija CO2. Ili mislite da će se države odreći akcize na gorivo, od čega ustvari i žive budžeti ??
Ovo sad je obična navlakuša…. ko oni deterdženti na vašarima što peru sve fleke.

Balkanboj

U tome i jeste fora, koristiš novu tehnologiju čak i kad ima puno dečijih bolesti jer je povoljnije, dodješ mu kao test vozač (kao kad se vrše klinička ispitivanja, dobijaš lekove za Dž pa ako preživiš). Kad se digne cena struje na nivo fosilnih goriva po kwh isteraš iz garaže jednog fosila na fosilna goriva i uživaš.

bane

gresite ako se na stanice za punjenje postave solarni paneli

Krnjajic

I vikljuju bručkama… To ce biti čudo

Bg 011

Punim ga u garsži

Milan

Moron, zaista si moron, ali i svi koji nisu primetuili da moron ne zna matematiku!!! Ako bi za 100 predjenih kilometara potrošio 2.000 evra za održavanje i popravke, to bi bilo 20 evra po kilometru, a ne 0,02 kako kažeš. To se učilo u 7 razredu osnove škole, moronu jedan!!!

TNT

100 kkm = 100.000 km

Zvezdan Božinović

Čak i kada bi moron bio stvarno moron, a nije, gospodin čovek je i bistra dobrica, ovo nije način komunikacije među nama! Pozz

moron

Kako god ti kažeš, ja prihvatam …

Don

Daj dosta više ove propagande. U 5 godina auto da prijedje 700k km, znate li vi sta je to? Ko ga vozi? Taj se ne gasi. Čisto propagandne svrhe i ko zna šta je od svega istina. Nema veze sa normalnom upotrebom normalnog čovjeka.
Najgori su mi novinari i novine.