1. Home
  2. Zelene strane
  3. VW poziva goste u nemačke pogone, kako bi „učestvovali“ u proizvodnji e-Golfa
VW poziva goste u nemačke pogone, kako bi „učestvovali“ u proizvodnji e-Golfa
2

VW poziva goste u nemačke pogone, kako bi „učestvovali“ u proizvodnji e-Golfa

253
2
Podelite sa prijateljima:

Verujemo da su retki oni koji bi propustili priliku da se nađu u fabrici i odgledaju, pored proizvodnih traka, kako teče proces montaže novog automobila. Od prostog lepljenja amblema marke na poklopcu motora ili prtljažnika, preko montaže jedinstvene rešetke hladnjaka i pričvršćivanja pogonske jedinice u motorni prostor, pa sve do farbanja karoserije, sve to predstavlja svojevrsnu radost za oči laika u smislu organizacije proizvodnje, a zaljubljenog u četvorotočkaše.

Ko sanja ovakav san, svakako će ga obradovati vest koja stiže iz Volkswagena a koji nudi slično proizvodno iskustvo u drezdenskim pogonima kompanije, gde se sklapaju primerci hedžbeka e-Golf. Posetiocima je omogućeno da prate vozilo u raznim proizvodnim etapama, duž proizvodne linije.

Tako će pristup, pod nadzorom i uz asistenciju zaposlenih u kompaniju, biti obezbeđen na pet različitih stanica. To znači da će gosti fabrike odgledati proces pričvršćavanja pogonskog sklopa na karoseriju, što u žargonu radnici za mašinama nazivaju „venčanjem“, a na meniju je i montaža zadnjih signalnih grupa, postavljanje hladnjaka i rešetke istog, kao i lepljenje bedža marke.

Ovo proizvodno iskustvo je originalno nazvano „Mach-Mit“ ili u slobodnom prevodu, „Promuvaj se malo“ i traje oko 150 minuta. Organizovano je tokom radne nedelje u unapred predodređenim terminima. Rezervacije se vrše putem interneta ili lokalne telefonske linije, dok cena aranžmana iznosi 215 evra. Broj „muvača“ u grupi je limitiran na četiri persone, kako bi se smanjio rizik od prenošenja zaraze novim korona virusom.

Tako što je u javnost izašao s ponudom organizovanih obilazaka fabrika, Volkswagen pokušava da širem sloju stanovništva približi ideju baterijske mobilnosti, piše direktor proizvodnje Jens Šlender u obavešetenju za javnost, „Nakon uspeha s našom proizvodnom podrškom usmerenom ka kupcima, sada pružamo mogućnost i posetiocima da dožive elektromobilnost iz blizine, i da se osete delom proizvodnog procesa. To je veoma posebno iskustvo u svetu manufakture.“

Konstruktor ima u planu da sličan program upriliči za zainteresovane za proces sklapanja hedžbeka ID.3 koja će biti organizovana u istoj fabrici u Drezdenu.

AutoRepublika

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da sam potencijalni kupac ovog novog golfa, ja bih zaista bio u dilemi … Da li doplatiti 215 evra da „iz prvog reda“ vidim kako se on proizvodi ili za 15 mm manjeg klirensa doplatiti 220 evra … Teško bih se odlučio. Kako god izabereš, kajaćeš se. Tako je to. Uvek.

Don

Pade mi drug moron na pamet,gledam sat staru epizodu gdje su sa hondama išli do madjarske da toce gorivo (civic benzinac , novi, 5.5 l autoput 120 km/h i crv dizelaš,automatik (9?) Brzina ..6.3 litre (4×4), pa rekoh moram pisati komentar. A Mirko , legenda, radi test do grčke, a evo sin sada ko da ista ruta (prosle sedmice), šta ti je sudbina.