1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen sprema novi plug-in hibridni pogon za 2023. godinu
Volkswagen sprema novi plug-in hibridni pogon za 2023. godinu
3

Volkswagen sprema novi plug-in hibridni pogon za 2023. godinu

413
3
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka namerava da unapredi svoje plug-in hibride, sve zarad lakše borbe sa flotnom emisijom štetnih gasova.

Budućnost plug-in hibrida leži u većoj autonomiji kretanja u EV režimu. Mercedes je već ponudio 100 km električnog dometa kod nove C klase, a to je put kojim će uskoro krenuti i ostali brendovi.

Volkswagen namerava da izvrši promene kod svojih priključnih hibrida i da 2023. godine ponudi unapređene sklopove. Do sada je kod ovakvih modela iz Volfzburga SUS komponentu pogona činio 1,4 TSI, motor koji je isprva bio poprilično problematičan.

No, VW je upravo do sada forsirao ovu pogonsku jedinicu. Tu će biti promena, jer će ona prepustiti mesto 1,5 TSI, koji kao ni prethodno pomenuti agregat nije lišen raznih problema. Ipak, 1,5 TSI preuzeće mesto termičkog dela plug-in hibrida, a kao jedna od vrlina ovog bloka može se navesti sistem isključivanja cilindara, što bi u teoriji trebalo da omogući još nižu potrošnju benzina.

S druge strane, očekuju se i promene u vezi sa baterijom. Ona bi uskoro mogla biti kapaciteta većeg od 25 kWh, što je neophodan uslov ukoliko se želi ispuniti cilj od 100 km autonomije kretanja koristeći isključivo električni energiju.

Volkswagen neće odustati od aktuelnog pristupa plug-in hibridima, gde se snaga na točkove prenosi putem šestostepenog DSG menjača. Neće biti promene ni u vezi sa snagom elektromotora, ona će ostati limitirana na 110 konjskih snaga.

Još nije poznato koji će model prvi dobiti čast da koristi unapređeni plug-in hibridni pogon, ali se veruje da bi to mogao biti naredni Passat ili Tiguan. Onda će i ostala vozila Volkswagena preuzeti ovaj pogon, a nakon toga i automobili iz drugih brendova u okviru Volkswagen grupacije.

AutoRepublika 

(413)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Uh, ako sadašnji hibridni Golf GTE ima gepek zapremine 273 litra, šta će od njega ostati kada mu stave veću bateriju ?

Dezon

Stavljace u podu ne u gepeku tj ispod

Dude

Pasat GTE je moj favorit, idealan porodicni PHEV.
Em elektrik, em veliki gepek od 500 litara.
Mercedes je prvi podigao lestvicu novim C300e na 100km elektrik voznje i svaka mu cast, na drugima je da ga slede.