1. Home
  2. Vesti
  3. Geely Icon kao kineski XC40
Geely Icon kao kineski XC40
1

Geely Icon kao kineski XC40

184
1
Podelite sa prijateljima:

Naziv neobičnog konceptnog automobila koji je Geely predstavio prethodnog proleća glasio je Icon. Zatim je on predstavljen, odnosno publici najavljen kao manifesto, to jest maneken marke. Sada je pred nama onaj koji je imao misiju predstavljanja stila budućih modela marke Geely, osmišljenih u dizajnerskom centru kompanije, pod budnim okom šefa odeljenja, Petera Horbena.

Uz predstavljene prve fotografije verzije krosovera Geely Icon, koja je prilagođena zahtevima masovene proizvodnje, kompanija nije prezentovala nikakve informacije u vezi raspoloživih pogonskih sklopova. Čelnici marke su čak vešto izbegli i priču o eventulnom stvarnom pokretanju velikoserijske proizvodnje.

Međutim, uzalud im trud. Potpuno je jasno da će uskoro Geely Icon na proizvodne trake, a već se zna da će (u stilskom smislu) ostati neverovatno veran konceptnom ocu. Galerija fotografija koncepta je predstavljena neposredno ispod ovih redova.

Ovo se može zaključiti na osnovu prvih zvaničnih i sertifikacionih fotograija serijske vezrije krosovera. Dakle, promene u odnosu na ranije viđen nagoveštaj modela, biće zaista minimalne. Na primer, za razliku od konceptne verzije, serijski Icon će posedovati prozorska stakla konvecnionalnog izgleda, retrovizore u prirodnoj veličini (umesto science ficton izdanja sa koncepta). Pored toga, ovozemaljsko izdanje Icona će posedovati i krovne nosače, i okvire za stakla na bočnim prozorima

S druge strane, zadržane su (sakrivene) ručice za otvaranje vrata, odnosno one koje se uvlače u karoseriju onda kada nisu u upotrebi, a tu su i karakteristični stilski detalji na bokovima, za koje se verovalo da će ispariti sa serijske verzije, ukoliko do nje uopšte dođe.

Prema preliminarnim informacijama, Geely Icon je dug 4.350 milimetara, dok mu je međuosovinski razmak 2.640 milimetara. S tehničke strane posmatrano, Icon je u najbliskijem krvnom srodstvu s krosoverom Geely  Binyue, a i kodne oznake im se razlikuju u samo jednom karakteru: (SX11 i SX12).

Icon je zasnovan na BMA modularnoj platformi, a verujemo da se ispod poklopca prtljažnika nalazi turbobenzinski motor zapremine 1,5 litara. On razvija 177 konjskih snaga a kao takav je plod zajedničkog rada s inženjerima marke Volvo.

Prava premijera ovog krosovera je očekivana pre isteka kalendarske godine.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mile mocevic

Sve preko 25k je puno od Kineza