1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Civic Type R Sport Line je model koji smo želeli
Honda Civic Type R Sport Line je model koji smo želeli
0

Honda Civic Type R Sport Line je model koji smo želeli

2.46K
0
Podelite sa prijateljima:

Evo konačno opcije za ljubitelje Honde koja je manje „egzotična“ od čistog Type R Civica.

Reč je o modelu Type R Sport Line, koji sem što je „zrelijeg izgleda“, ne poseduje veliko zadnje krilo. Umesto njega, tu je proporcionalno usklađen spojler. Ova varijanta je rezervisana za Evropu, tako da se neće naći s druge strane Atlantika. Navodno, razlog je taj što su u Americi kupci mahom mlađi ljudi, a oni valjda vole da se „razmeću mišićima“.

Uglavnom, Sport Line počiva na točkovima od 19 cola tamno sivog finiša sa „V“ temom paoka. Honda je na automobil instalirala Michelin Pilot Sports 4S gume s mekšim bočnim zidovima u odnosu na regularni model, što donosi komforniju vožnju. Zvuk je takođe nešto prigušen, a redukovane su i vibracije koje prodiru u kabinski prostor.

Pored toga što je zadnje krilo zamenjeno spojlerom, Honda je takođe dodala i karakternu bočnu liniju duž donjeg dela karoserije. Crvenog trima sa standardnog Type R modela takođe nema. Inače, novajlija je dostupan u novoj „Racing Blue“ plavoj boji.

Unutrašnjost krase crna sedišta s izraženom lateralnom podrškom i crvenim šavovima. Volan je presvučen alkantarom, a još jedna estetska novima je ručica menjača u obliku suze.

Pogonska jedinica nije promenjena. Tu je poznati 2,0-litarski turbo s 320 ks i 400 Nm. Menjač je šestostepeni manuelni.

AutoRepublika

(2464)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments