1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Ovaj ruski moped nije pokrenut 28 godina, ali je potpuno nov!
Ovaj ruski moped nije pokrenut 28 godina, ali je potpuno nov!
0

Ovaj ruski moped nije pokrenut 28 godina, ali je potpuno nov!

672
0
Podelite sa prijateljima:

U Ukrajini je pronađeno nesvakidašnje otkriće – moped iz vremena Sovjetskog Saveza koji do sada nikada nije upaljen, te je zaista u mint stanju. 

Kako javlja Digestua, moped je u prethodne gotovo tri decenije bio uredno skladišten u kući, na toplom mestu, lišen prevelike vlage i o njemu se zaista lepo brinulo. Ovaj model nosi naziv Karpati 2, i ima iza sebe jednu interesantnu priču.

Naime, konkretan primerak kupljen je daleke 1992. godine u vreme nakon raspada SSSR-a. Kada su novonastale države krenule u tranziciju ka tržišnoj ekonomiji odnosno kapitalizmu, rublja je počela naglo da gubi vrednost. Tada su građani pribegli štednji tako što su kupovali nove stvari za koje su kasnije verovali da će ih prodati po istoj ceni, ako ih ne budu koristili.

Takav je slučaj bio i sa ovim mopedom, koji u prethodnih 28 godina nije čak ni upaljen, niti je u njega sipano gorio, stoga je ovaj dvotočkaš praktično nov i nekorišćen! Pokreće ga skromni motor koji razvija 1,8 ks i 30 Nm. Karpati-2 se inače proizvodio od 1986. pa sve do 1997. godine u Lvovskoj fabrici motocikala i mopeda.

AutoRepublika

(672)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments