1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Isporučen prvi primerak prestižnog Ducatija Superleggera V4
Isporučen prvi primerak prestižnog Ducatija Superleggera V4
0

Isporučen prvi primerak prestižnog Ducatija Superleggera V4

1.50K
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač motocikala napraviće svega 500 jedinica ovog veoma luksuznog dvotočkaša. 

Stoga ne čudi ni visoka cena od nešto manje od 100.000 evra. Uostalom, Ducati se potrudio da pored retkosti ponudi i niz drugih ekskluzivnih odlika, te je tako Superleggera V4 jedini serijski motocikl koji dolazi sa ramom, podramom i felnama izrađenim od ugljeničnih vlakana.

Prvi primerak Supeleggere V4 isporučen je Belgijancu Filipu van Šilu, koji pored ovog poseduje još devet Ducatijevih motocikala. Šef italijanske marke, Klaudio Domenikali, lično je uručio motocikl Van Šilu u matičnoj fabrici ovog brenda na Apeninskom poluostrvu.

„Kada sam dobio poziv da posetim fabriku i preuzmem svoj motocikl sa brojem 001, iako sam ducatista, noge su počele da mi se tresu. Ovakva dobrodošlica je nešto nezamislivo, iako sam bio prvi čovek koji je naručio ovaj motocikl. Dani kao što je ovaj čine Ducati jedinstvenim“, rekao je vidno uzbuđeni Van Šil.

Superleggera V4 baziran je na drugom Ducatijevom motociklu – Panigaleu V4. No, kako joj sam naziv kaže, Superleggera je veoma lagan motocikl sa masom od svega 152 kg (ukoliko koristi opcionalni Akrapovič izduvni sistem). Pogoni ga V4 agregat koji isporučuje 224 ks i 116 Nm.

Kako kaže Ducati, ovaj motocikl je trenutno najnapredniji na svetu.

AutoRepublika 

(1502)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments