1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Indian sprema rivala Harley Davidsonu LiveWire
Indian sprema rivala Harley Davidsonu LiveWire
0

Indian sprema rivala Harley Davidsonu LiveWire

145
0
Podelite sa prijateljima:

Već više od jednog veka Harley Davidson i Indian su najveći rivali u svetu teških kruzera na dva točka. Iako je kompanija iz Milvojkija uglavnom izlazila kao pobednik, Indian je takođe imao svoje momente slave, posebno u ranim godinama proizvodnje, ali i sa modelom Chief iz tridesetih godina prošlog veka.

Harley Davidson je nedavno debitovao sa svojim prvim električnim motociklom, modelom LiveWire, a kako stvari stoje uskoro će stići i rival iz Indiana. Naime, proizvođač je zaštitio oznaku EFTR, što su mnogi shvatili kao električnu verziju već postojećeg popularnog modela Flat Track Racer.

Indian EFTR

Kako prenosi sajt Motocycle.com, Indian planira da ponudi takav motocikl u Severnoj Americi, Evropi i Australiji, a šanse su velike da će EFTR biti globalni model. Ovo bi bio prvi električni model za Indian, ali ne i za vlasnika kompanije Polaris, koji već poseduje Victory Empulse TT.

On je razvijen na bazi motocikla Brammo Empulse R nakon što je Polaris kupio ovu kompaniju pre pet godina. Empulse je privukao pažnju na sebe time što pruža šestostepeni manuelni menjač, dok se većina rivala koncentriše na jednu podužu „brzinu“. Nepoznato je da li će i EFTR pratiti takvu strategiju, a ako do toga dođe Indian će sigurno privlačiti pažnju svojom ponudom.

Električni motor bi trebalo da razvija oko 55 konjskih snaga dok bi baterije bile kapaciteta 10,4 kWh. Radi poređenja, spomenuti Harley Davidson LiveWire pruža bateriju od 15,5 kWh, uz 105 konjskih snaga i maksimalni domet od 152 kilometara, između dva punjenja. Najbolja kupovina je i dalje model Zero SR/F sa 110 „grla“, baterijom od 14,4 kWh i dometom od približno 200 kilometara, a pri tom je takođe tri puta jeftiniji od Harleya.


Bilo kako bilo, očekuje nas uzbudljivo leto i jedva čekamo da vidimo šta to kompanija Indian sprema. Iako LiveWire ima poprilično loše prodajne rezultate, on privlači pažnju svojom pojavom, pa ako ništa drugo odličan je za marketing.

AutoRepublika

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments