1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Novi motor Chevroleta za sve ljubitelje restauracije klasičnih vozila
Novi motor Chevroleta za sve ljubitelje restauracije klasičnih vozila

Novi motor Chevroleta za sve ljubitelje restauracije klasičnih vozila

274
1
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko pratite američku automobilsku industriju onda znate da je restauracija i modifikovanje klasičnih modela izuzetno unosan biznis. Svako od nas želi automobil kojem smo se divili kad smo bili mlađi a nismo mogli da ga priuštimo, a za „Jenkije“ najpopularniji četvorotočkaši su silazili sa pokretnih traka tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Oni retki primerci su najbolji u originalnom stanju dok ni modifikovanje nije strano, jer „ovo je prilika da se popravke fabričke greške“.

Znajući sve to, domaći proizvođači General Motors, Ford i Fiat-Chrysler korporacija nude bogati izbor agregata koji mogu da zadovolje sve potrebe. Posebno se izdvaja Chevrolet, a njegov takozvani „Small Block V8“ je najpopularniji agregat u istoriji. Pred publikom je sada još jedno moderno izdanje za sve one koji žele čistokrvni V8 bez ikakvih električnih pomagala.

Američki proizvođač vozila mu je dao ime LS427/570, a reč o poznatoj seriji LS agregata koji se već neko vreme ugrađuju u mnoge automobile. Kao što mu ime kaže, zapremina iznosi 427 kubnih inča, ili prevedeno na „evropski jezik“ 7,0 litara, a snaga impresivnih 570 „konja“. LS427/570 je zasnovan na sedmoj generaciji LS agregata i ugrađivao se u ulične verzije modela Chevrolet Corvette C6 Z06 i Camaro Z28.

Pogonska jedinica LS427/570

Američki gigant će početi da prima narudžbe do kraja godine, a za sada je cena nepoznata. Takvi takozvani „crate“ motori uglavnom koštaju od oko 4.000 američkih dolara za one osnovne verzije, a cena ide sve do 15.000 zelenih novčanica za najmoćnije primerke za profesionalno trkanje kao što je ovde predstavljeni LS427/570.

Ako pogledamo situaciju, shvatićemo da je na ulicama sve manje i manje vozila s osam cilindara i da ih menjaju manji agregati sa turbo punjačima, pa se očekuje da će ovakvi „crate“ motori biti sve popularniji motori u klasičnim proizvodima.

Za kraj da dodamo da je na slici prikazan Chevrolet Nomad restromod iz 1956. goidne.

AutoRepublika

(274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Uvek mi se vise svidjao 1955 Chevy jer izgleda kao „baby Cadillac“, ali i 1956 je ikona za sebe. Debi Chevy Small Block V8 koji ce kroz istoriju postati najprodavaniji motor na svetu u autima.