1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. UAZ primljen u vatrogasnu službu!
UAZ primljen u vatrogasnu službu!

UAZ primljen u vatrogasnu službu!

221
0
Podelite sa prijateljima:

UAZ je često u prošlosti služio kao osnova za modifikacije raznih vrsta. Ovoga puta je „delija“ zavoda Uljanovski obukao uniformu vatrogasca.

Radnici kompanije AvtoLIK iz Nižnjeg Novgoroda mogu da se, s osnovom, prave važni povodom dostignuća prerade običnog UAZ-a u vatrogasno vozilo. Glavni zadatak vozila iz garniture „prve pomoći“ jeste da što hitrije dospe na mesto nesreće i započne spasilačku misiju čak i pre nego što ostale službe pristignu na lice mesta.

Vozilo je utemeljeno na platformi koja podržava prenos pogonske sile na sve četiri strane karoserije. Putnički odeljak poseduje dva reda sedišta što implicira mogućnost prevoza do pet ljudi, odnosno vatrogasaca. Iza njih je instalirana kutija izrađena od aluminijuma i izdeljena u više sekcija. Jedna od njih je osposobljena da smesti oko 300 litara vode, dok se u drugoj deponuje približno 30 litara specijalne smese za gašenje vatre.

Bok i zadnji kraj vatrogasnog UAZ-a

Od opreme, vatrogasno vozilo poseduje i pumpu visokog pritiska koja je u stanju da izbaci 35 litra vode, svakog minuta dok je u funkciji. Tu je i grejač koji ne dozvoljava smrzavanje spasonosne tečnosti tokom dugih zimskih meseci u Ruskoj Federaciji. Pod poseduje i otvore predviđene za odvod neiskorišćene vode.

U „komercijalnom“ odeljku se mogu pronaći raznovrsne stavke alata koje mogu pomoći u rešavanju kritičnih situacija. Na krovu ovog četvorotočkaša se, kako i dolikuje službenom vozilu ovog tipa, nalaze i merdevine.

Nismo uspeli da saznamo sa koliko novca na računu bi tjuneri bili srećni da završe, a nakon trampe za ovakav UAZ, ali znamo da prototip za modelnu 2020. godinu poseduje sistem prenosa snage na sve točkove, kao i kabinu s dva reda sedišta, i pretpostavljamo da bi cena svakako bila viša od 12.750 evra, koliko košta osnovna (donorska) verzija.

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments