1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Kingston Custom modifikovao BMW R18
Kingston Custom modifikovao BMW R18

Kingston Custom modifikovao BMW R18

263
1
Podelite sa prijateljima:

Iako je izuzetno cenjeni proizvođač motocikala, BMW se nikada nije mogao pohvaliti vanserijskim teškim kruzerima koji bi nadmašili takmace marki Harley Davidson, Indian ili Honda, kao ni ostale velikane u ovoj kategoriji. Čak i model R1200C, koji se proizvodio od 1997. do 2004. godine, nije opravdao očekivanja, iako se pojavio u legendarnom filmu „Sutra ne umire nikada“ o tajnom agentu Džejmsu Bondu.

Ali, situacija se promenila protekle godine kada je stigao novitet R18. Sa prelepim stilom i moćnim 1,8-litarskim motorom koji nudi 90 konjskih snaga, R18 je oduševio od prvog dana, a o njemu smo i ranije pisali.

Tokom zvanične promocije nemački proizvođač vozila je nagovestio da će njegov novitet biti izuzetno popularna baza za tjuning i dizajnerske eksperimente samostalnih kuća, a veliki potencijal nam je pokazao Kingston Custom.

Ova firma takođe iz Nemačke je praktično skinula praktično sve delove s kostura i mehanike, a model je dobio ime Spirit of Passion (Duh strasti). Dok završen motocikl možda izgleda čudno, potrebno je reći da je takav stil bio izuzetno popularan u amaterskom trkanju tokom tridesetih godina prošlog veka.

Aerodinamični dodaci koje možete da vidite na Duhu strasti omogućavaju veću maksimalnu brzinu i bolju stabilnost pri višim brzinama, pa postaje jasno zašto je aerodinamika često bitnija karakteristika nego veća snaga agregata.

Kingston Custom je dodao mnogo takvih detalja, ali nema sumnje da najviše pažnje privlači prednja maska u stilu bubrega, koju smo navikli da vidimo na BMW-ovim automobilima. Modifikovane su i izduvne grane, sedište i volan, a ugrađene su one komponente koje tjuning kuća samostalno proizvodi.

Ali, ostatak mehanike nije taknut pošto Kingston Custom smatra da su takva mehanička rešenja već stigla „perfektna direktno iz fabrike, a da se perfekcija ne dira“.

Za sada nam nije poznato da li će Duh strasti postati deo ponude game motocikla R18, ili će pak kupci biti u stanju da pazare samo delove, i onda u svojoj garaži naprave prepravke, ali nema sumnje da će privlačiti pažnju gde god da se pojavi.

AutoRepublika

(263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

apsolutno COOL…