1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Koje automobile poseduje Ilon Mask?
Koje automobile poseduje Ilon Mask?

Koje automobile poseduje Ilon Mask?

505
0
Podelite sa prijateljima:

Ilon Mask nikada nije krio svoju veliku ljubav prema automobilima, a u svojoj kolekciji danas ima mahom Tesline modele.

Mask je verovatno najprominentnija ličnost moderne automobilske industrije. Njegov nesvakidašnji stil komuniciranja sa javnosti putem društvenih mreža, pre svega preko Twittera čini ga još zanimljivijim, jer za razliku od svojih kolega iz drugih automobilskih kompanija, često je neposredan i direktan.

Ljubav prema automobilizmu javila se kod Ilona još u dečačkim danima, a na svoj prvi četvorotočkaš BMW 320i čekao je do 1994. godine. Prvi impozantniji automobil koji je Mask posedovao je Jaguar E-Type, o kojem ipak nema lepe reči.

„Taj automobil je bio kao loša devojka. Stalno se kvario i pravio mi probleme“, naveo je Ilon Mask govoreći o nepouzdanom Jaguaru.

Poznata je priča o Maskovom ljubimcu, McLarenu F1, koji je svojevremeno slupao, a da pritom automobil nije bio ni osiguran. Milijarder ga je koristio svakodnevno dok ga nije uništio u saobraćajnoj nesreći 2000. godine.

Šef Tesle u svojoj kolekciji ima i Lotus Espirit, odnosno automobil koji se koristio za snimanje filma o Džejmsu Bondu „The Spy Who Loved Me“.  Ilon ga je kupio na jednoj aukciji i platio 920.000 američkih dolara.

Pored brojnih drugih automobila koje je posedovao tokom godina, Mask je naveo da ga je Audi Q7 inspirisao da podari Modelu X „leptir“ vrata. „Kod Q7 je bilo mnogo teško pristupiti trećem redu sedišta, pa sam želeo da izbegnemo takve probleme sa Modelom X“, rekao je svojevremeno Ilon.

Mask je u svojoj kolekciji vozila imao i Karmann BMW M5, potom Porsche 911 (više generacija), a 2017. godine pohvalio se na Twitteru da mu je prijatelj poklonio Ford Model T.

Naravno, srž njegove garaže čine Teslini automobili. Više puta je isticao da svakodnevno koristi Model S, a pored njega poseduje i Model X i Model 3. U njegovoj svojini bio je i Roadster prve generacije, ali je taj automobil lansiran u svemir raketom kompanije SpaceX.

Poslednji dodatak kolekciji Ilona Maska je Cybertruck, ali nema sumnje da će se i druga vozila Tesle, pogotovo nova iteracija Roadstera koja se već duže vreme iščekuje, naći svoj put i do garaže ovog milijardera.

AutoRepublika

(505)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments