1. Home
  2. Vesti
  3. Bugattijev novi model koji „neće biti SUV“ koštaće oko milion evra
Bugattijev novi model koji „neće biti SUV“ koštaće oko milion evra
1

Bugattijev novi model koji „neće biti SUV“ koštaće oko milion evra

451
1
Podelite sa prijateljima:

Ipak, klirens će biti povišen.

Nije tajna da Bugatti ozbiljno razmatra proširenje portfolija. Francuski proizvođač u vlasništvu Volkswagena je trenutno u potrazi za finansiranjem razvoja automobila koji se u velikoj meri razlikuje od Chirona i njegovih derivata. Samo ga nemojte zvati SUV, jer je šef kompanije, Štefan Vinkelman, nedavno izjavio da „neće biti SUV-a iz Bugattija“.

Najverovatnije neće biti ni hiperluksuzna limuzina. Zašto? Jednostavno, potražnja za takvim tipom automobila nije dovoljna. „Ona postoji, ali većina kupaca ovog tipa automobila, posebno žene, želi da sede visoko“. Dobro, pa o kakvom onda tipu automobila pričamo?

Jedan od izvora smatra da Bugatti koketira s idejom da kreira model s četvoro vrata, povišenog klirensa, koji nije tradicionalni SUV. Možda sportski krosover s višom pozicijom sedenja u odnosu na limuzinu, ali s karoserijom bližom tlu i manje „kutijastom“ u odnosu na tradicionalni SUV?

Ono što znamo je da će novi Bugatti biti prilično skup, u najmanju ruku. Vinkelman je priznao da će početna cena biti oko milion evra. Dakle, mada će najverovatnije biti u vrhu svoje klase, novi Bugatti neće biti skuplji ili ekstremniji od Chirona.

„Novi model će biti najgrandiozniji, najskuplji automobil u svom sektoru“, prokomentarisao je Vinkelman. „Međutim, neće biti najskuplji niti najekstremniji Bugatti. Chiron će uvek biti na vrhu.“

Sve bi trebalo da postane jasno u narednih par godina. Bugatti nastoji da lansira novajliju 2023., s tim što će godišnja proizvodnja biti ograničena na 800 primeraka.

AutoRepublika

(451)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

do 2023 možda ih preuzmu kinezi, vw je spreman da više uloži u razvoj nove oktavije i superba nego u lambo, bent i bugati zajedno, samo je profit bitan