1. Home
  2. Vesti
  3. Australijska policija dobija Forda Mustanga
Australijska policija dobija Forda Mustanga
0

Australijska policija dobija Forda Mustanga

117
0
Podelite sa prijateljima:

Snage reda i zakona moći će da se pohvale još jednim fenomenalnim automobilom.

U proteklih nekoliko godina automobilsko tržište Australije je izgubilo neke kultne modele kao što su Ford Falcon i Holden Commodore. To je u velikoj meri predstavljalo problem i za policijske snage, koje su masovno koristile ove dve limuzine, pa su u međuvremenu stigle zamene u vidu modela kao što su Toyota Camry i Hyundai Santa Fe.

Za usluge presretača se mogu primetiti BMW M3, M5 i Kia Stinger, a kako stvari stoje na listu će biti dodat još jedan model i to legendarni Ford Mustang GT. Američki proizvođač vozila je još pre četiri godine isporučio određeni broj jedinica za testiranje opremljenih sa 5,0-litarskim V8 motorom koji razvija 460 konjskih snaga.

Međutim, šestostepeni automatski menjač se pregrejao na testiranju u vrelim australijskim pustinjama pa je policija odlučila da zatraži pomoć konkurencije. No, ovaj put Mustang ima novi desetostepeni automatski menjač, a pre nego što stigne u državu kengura biće detaljno modifikovan od strane tjunerske kuće Herrod Performance. Iako se sportista može naručiti i sa manuelnom transmisijom, australijska policija koriste samo „automatike“ zbog lakše upravljivosti.

U svakom slučaju, automobil će biti testiran od strane policije nekoliko gradova narednih meseci pre nego što dobije zeleno svetlo, ali nema sumnje da će rezultat ovaj put biti pozitivan.

Zoran Tomasović

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments