1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes sprema novu generaciju G500 4×4²!
Mercedes sprema novu generaciju G500 4×4²!
0

Mercedes sprema novu generaciju G500 4×4²!

326
0
Podelite sa prijateljima:

Iako se dugo verovalo da je G500 4×4² bio jedinstven projekat nemačke marke, poslednje informacije kažu potpuno suprotno. 

Naime, poučeni velikim komercijalnim uspehom prethodnog izdanja, u Mercedesu su rešili da ponude novu iteraciju monstruozne G klase. Ova nova verzija biće naravno bazirana na aktuelnoj G klasi.

Mercedes želi da čitav projekat sačuva u najvećoj tajnosti, ali su nedavno na internet isplivale fotografije automobilskih paparaca koji su „uhvatili“ na testiranju ovog sposobno terensko vozilo.

Kada je reč o izgledu, očekuje se naravno monstruozni klirens, ali će dizajn po svemu podsećati na trenutno izdanje G klase. Dakle, nadolazeći G500 4×4² imaće nešto drugačije odbojnike od prethodnika, i nove svetlosne grupe, kako napred tako i pozadi.

Ono što bi trebalo da izgleda značajno drugačije jeste kabina jer će Mercedes sigurno implementirati svoju postavku sa dva velika ekrana, od kojih jedan služi za kontrolu informativno-zabavnog sistema, dok drugi igra ulogu instrumentalne table.

Nema reči o tome koji bi motor mogao da koristi G500 4×4², ali je gotovo izvesno da će to biti 4,0-litarski V8 agregat koji pogoni već broj AMG modela. Kako će gigantski G500 4×4² nositi i astronomsku cenu, onda bi logično bilo da preuzme pogonsku jedinicu kakvu koristi G63, koja isporučuje čak 585 ks i 849 Nm.

Još uvek se ne zna ni da li će Mercedes zaista zadržati naziv G500 4×4², ili će možda doći do promene. Kao zamena mogao bi da stoji Mercedes-AMG G63 4×4², no u ovom trenutku sve je to stvar nagađanja. Ono što je sigurno, to je da ćemo videti naslednika modela G500 4×4².

AutoRepublika 

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments