1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Motors obelodanila tužne rezultate majske prodaje
Kia Motors obelodanila tužne rezultate majske prodaje
0

Kia Motors obelodanila tužne rezultate majske prodaje

450
0
Podelite sa prijateljima:

Kia Motors Corporation je objavila da je tokom meseca maja na svetskom nivou isporučeno ukupno 239.059 primeraka korejskih vozila sa troslovnim nalepnicama na haubi. Ta cifra, kada se stavi u odnos sa brojkama koje ilustruju prodaju tokom istog meseca 2018. godine, ukazuje na oseku entuzijazma među kupcima na nivou od 3,4%.

Najpopularniji model Kije je ostao krosover Sportage, a on je isporučen u „tiražu“ od 39.421 primerka  tokom prošlog meseca.

Mimo matičnog tržišta, prodajne brojke su anemičnije za 2,2 procentna poena, a isporuke su se zaustavile na cifri od 196.059 četvorotočkaša. Razloge proizvođač iznalazi u usporenoj tražnji Kineza i ostalih stanovnika te države, a poziva se na sličnu situaciju i na ostalim tržištima zemalja u razvoju.

Prodajni barjak je ponovo nosio pomenuti SUV Sportage uz rezultat od 36.101 potpisanih i realizovanih kupoprodajnih ugovora, sledi ga K3 (Forte) a onda i Rio (Pride) supkompaktni sedan uz isporuke od 27.063 i 24.932 primeraka, redom.

Na matičnom tržištu, u Koreji je prodato ukupno 43.000 vozila, uz pad od 8,6% u odnosu na isti mesec prethodne godine. Već četrnaesti mesec zaredom je Carnival (Sedona) bio najprodavanjiji model sa 6.109 isporuka. Sledi ga mali Picanto (Morning) sa rezultatom od 4.306 prodajnih događaja, koji je kao takav najpopularniji putnički automobil marke u domovini.

Kia se nada i predviđa zaokret tržišnih trendova tokom predstojećih meseci, uz snažnu želju da tome ključni doprinos pruži novi terenac Telluride, kao i novi kompaktni SUV model. Revitalizaciji prodajnih rezultata na domaćem terenu bi, prema očekivanjima rukovodstva kompanije, najviše trebali da doprinesu novi modeli: Mohave (Borrego) i K7 (Cadenza).

AutoRepublika

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments