1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Audi ubrzava aktivnosti na gušenju maloprodajne mreže i jača internet prodaju
Audi ubrzava aktivnosti na gušenju maloprodajne mreže i jača internet prodaju

Audi ubrzava aktivnosti na gušenju maloprodajne mreže i jača internet prodaju

303
3
Podelite sa prijateljima:

Ako znamo da za proizvođače automobila, izlaganje polovnih vozila na globalnoj mreži nije nikakva novina, onda možemo da konstatujemo da je Audi u Francuskoj otišao jedan korak dalje i kupcima ponudio mogućnost onlajn rezervacija novog limenog ljubimca prestižne marke, a sve sa ciljem rasterećenja nagomilanih zaliha, kojih se nisu mogli otarasiti, prevashodno zbog tražnje koja je upala u „pandemijski režim“. Pritom, i fabrike su ponovo počele s radom, pa je dodatno važno osloboditi prostor za nove količine sklopljenih primeraka.

Tako je Francuska ponovo postala centar zbivanja jednog pilot projekta pokrenutog od strane nemačkog proizvođača automobila. Suočen s aktuelnom krizom i očitim manjkom interesovanja kupaca a što se posebno ogleda u pustim izložbeno-prodajnim salonima, Audi je odlučio da pokrene internet ofanzivu na kupce, tako što im je omogućio da putem interneta izvrše rezervaciju novog automobila, kroz posebno razvijen novi program prodaje.

Sada je posve izvodljivo propratiti vozila dostupna za prodaju putem globalne mreže, a izabrani automobil se smatra „verenim“ nakon polaganja depozita u visini od sto evra. Ostatak administrativnih formalnosti, kao i onih vezanih za finansiranje, kompletira se kada prodajni savetnik uspostavi vezu s potencijalnim kupcem, koji se može nadati, čak i besplatnoj isporuci željenog četvorotočkaša na kućnu adresu.

Nakon eksperimenta u zemlji Gala, Audi će dalje razviti ovaj sistem prodaje i za ostale evropske zemlje. To će se dogoditi tokom leta.

Da podsetimo da Nemačka ima već projekat sličan ovom, doduše uz predviđena gotovinska plaćanja, što je mnogo rasprostranjeniji modalitet kupovine automobila među Germanima.

AutoRepublika

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

To prati i niža cena, ili je finansijska “pogodnost” džabe dostava?

BojanNeki

Svi polako idu koracima Tesla motors-a a u ovom slučaju navode COV-19 kao razlog, ali neka, samo da je na bolje.
Prodajni saloni kakve danas poznajemo odlaze u istoriju.

kola

bojaneki ovde se prica o automobilu a ne o americkim fikcijama kojima se pljacka svet ko facebok gogle tviter majkrosoft itd. o automobilu razumes. auto se prodaje u vidjenom stanju na fiktivno. ti si indoktriniran fikcijama covece a auto je realna i upotrebljiva stvar za neke hobi strast itd. nisi ti za auto ti si samo za auto u obliku taxija da te neko vozi. tesla auto je polufikcija koja je trojanski konj medju automobilima s americkim ciljem unistenja evropskih prizvodjaca koji se nastavlja na dizelgejt. opsti bojkot tog grdila koje nema svrhu je resenje a ne subvencije