1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ovaj Lamborghini Huracan je prevalio 300.800 km
Ovaj Lamborghini Huracan je prevalio 300.800 km

Ovaj Lamborghini Huracan je prevalio 300.800 km

8.78K
0
Podelite sa prijateljima:

Egzotični automobili su uvek imali reputaciju koja je implicirala da nisu preterano civilizovani za svakodnevnu vožnju. Ako pogledamo njihov razvoj kroz istoriju, oni su uglavnom bili drumske verzije trkačkih automobila, pa se većina vlasnika žalila da su bučni, neudobni i mehanički problematični. Optuživani su da su bez nekih delova osnovne opreme koja bi morala da krasi svaki automobil, kao što je klima uređaj ili pak audio sistem, na primer.

Iz tog razloga, nije retkost da u oglasima vidimo neke oldtajmere koji deluju kao da su juče napustili fabriku, a razlog leži u tome da ga je vlasnik kupio, shvatio da mu se ne sviđa, i onda ga parkirao u garažu narednih 30 ili 40 godina.


Međutim, vremena se menjaju pa su tako današnji superautomobili jednako civilizovani kao i porodični Volkswagen Golf ili Toyota Camry. To potvrđuje primerak iz ove priče, a reč je o modelu Lamborghini Huracanu iz 2015. godine, koji je do sada prešao neverovatnih 188.000 milja (oko 300.800 kilometara).

Vlasnik ovog automobila je kompanija Royalty Exotic Car iz grada Las Vegas (američka savezna država Nevada), a nedavno se pojavio na sajtu za preprodaju robe eBay.

Njegov jedini „gospodar“ je čovek po imenu Hjuston Krosta, koji je osnovao kompaniju 2015. godine i u ponudi imao spomenuti Huracan, zatim Lamborghini Aventador, Ferrari 458 i McLaren 650S. U međuvremenu su se Aventador i 650S zapalili dok je na 458 zamenjen menjač čak sedam puta. Sa druge strane,

Hurcana je dobio novi menjač pre 14.000 kilometara, a osim toga nije imao nekih mehaničkih kvarova. Krosta kaže da je menjao ulje na svakih 8.000 kilometara i da je oko 1.900 osoba vozilo ovaj superautomobil. Mušterije su mogle da ga iznajme na četiri ili 24 sata. Pokreće ga 5,2-litarski V10 motor sa 602 konjske snage, a do 100 km/h ubrzava za samo 2,4 sekunde.


Tražena cena je 130.000 američkih dolara, što je oko polovine cene koja je plaćena u poređenju sa onom kada je Huracan kao nov napustio fabriku. Krosta kaže da je već odbio nekoliko ponuda od 100.000 dolara i da smatra da visoka kilometraža ne šteti Huracanu već da mu zapravo povećava cenu.

Kada se pogleda da na internetu postoje primerci koji su prešli četiri puta manje kilometara za gotovo identičnu cenu, teško je očekivati da će Krosta dobiti traženi novac, ali takođe postoji mogućnost da će se pojaviti neko sa dubokim džepom koji želi Lamborghini s najvećom kilometražom.

AutoRepublika

(8776)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments