1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Delta4x4 transformisala VW Golf R u kompaktni SUV
Delta4x4 transformisala VW Golf R u kompaktni SUV

Delta4x4 transformisala VW Golf R u kompaktni SUV

311
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Golf R se pokazao kao jedan od najpoželjnijih sportskih kompakta na tržištu od svog lansiranja. Uprkos činjenici da je njegova prodaja mala, imidž i karakter čine ga snažnim kandidatom za ljubitelje visokih performansi, nadmašujući mnoge svoje rivale. Njegove tehničke karakteristike su iskoristili stručnjaci iz firme Delta4x4 da transformišu nemački sportski automobil u jedan od najluđih kompaktnih automobila na tržištu.

Firma je otkrila neke zanimljive rendere koji bude neke uspomene. Krajem osamdesetih, firma iz Volfsburga je predstavila i plasirala Golf Syncro, ostvarivši prodaju od skoro 30.000 jedinica za tri godine.

Samo nekoliko godina kasnije, nemački brend se vratio u borbu predstavivši Golf Country, koji je ličio na pravog terenca. Nekadašnji Puch (danas Magna Steyr) u Gracu je bio zadužen za proizvodnju serije koja nije postigla isti uspeh kao Syncro, sa manje od 10.000 prodatih primeraka do sredine 1992. godine. Sada je vreme da aktuelni Golf R dobije takvu verziju, s tim što to neće biti delo VW-a.

Delta4x4 se nada da će proizvesti malu seriju od samo 25 primeraka. Golf R se transformiše u pravi SUV dodavanjem novog kompleta za podizanje karoserije koji povećava razmak od tla za 80 milimetara, što je omogućilo da se standardni točkovi i gume zamene setom od 18 inča sa specifičnim gumama za vožnju po bespućima.

Na prednjoj strani se nalazi i baterija od pet snažnih dodatnih farova koji obezbeđuju ogromno osvetljenje sa asfalta, nudeći vozaču dodatnu sigurnost pri ulasku na najteži teren. Čak i na površini krova sada ima veliki krovni nosač sa rezervnim točkom, dodatnim kanisterima za gorivo ili vodu i neophodnu dodatnu opremu za izlazak iz komplikovanijih situacija u vožnji.

Delta4x4 nije revidirala dvolitarski turbo benzinski motor Golfa R sa 320 konsjkih snaga, uz maksimalni obrtni moment od 420 Nm, smatrajući da je to više nego dovoljno snage i obrtnog momenta. Međutim, ono što su nagovestili jeste koliko će transformacija koštati kupce: skoro polovina zvanične cene: 35.000 evra za konverziju plus rok isporuke od šest do devet meseci. Odnosno, Volkswagen Golf R „Country“ će olakšati džep za 100.000 evra one koji zaista žele da se razlikuju.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Uh! Rukovodstvo VWa ne bi smelo da vidi ovu kreaciju, mogli bismo da izgubimo Golf kao limuzinu a da dobijemo jos jedan SUV! 🙂 Ovaj pokusaj nema bas nikakvog smisla – zasto Golf kada pored njega vec stoji kvazi SUV T-Roc?