1. Home
  2. Vesti
  3. Kia K8 – prve zvanične fotografije
Kia K8 – prve zvanične fotografije
1

Kia K8 – prve zvanične fotografije

3.80K
1
Podelite sa prijateljima:

Kia je upoznala svetsku javnost sa svojim novitetom K8, ali su prikazane svega tri fotografije. 

Dakle K8 će biti model koji će zameniti K7, odnosno Cadenzu, kako glasi naziv za ovaj automobil na severnoameričkom tržištu. K8 bi trebalo da bude nova perjanica korejske marke, i novi dizajn upućuje na atraktivniji izgled.

Jasno je da je novi stil drastično drugačiji od onoga što smo imali prilike da vidimo kod K7. Novi sedan poprimio je nešto drugačije forme, te sada više izgleda kao fastback nego kao klasična limuzina. Tu pre svega mislimo na snažno izraženu liniju padajućeg krova. Napred je i dalje karakteristična rešetka za Kiju – tzv. „tigrov nos“, ali ovaj put bez okvira i sa specifičnim paternom, što daje novu čar anfasu.

Na zadnjem delu vozila Korejci su se odlučili da implementiraju sve popularniji trend sa svetlosnom grupacijom koja se prostire celom širinom vozila. No, ovde ni to očito nije bilo dovoljno, jer se svetlosna grupa delimično „preliva“ i na zadnja krila. Pogled s boka otkriva i neobični metalni ukras koji se nalazi na obe strane, kod trećeg stakla.

Kia je bila škrta sa informacijama, jer se ostatak podataka odnosno tehničke specifikacije i fotografije kabine vozila čuva za samu premijeru vozila. Kada će se ona odigrati, još nije poznato, ali se zna da će K8 stići na tržište do kraja tekuće godine. Još jedna informacija servirana je javnosti – K8 će biti značajno veći automobil od odlazećeg K7 sa dužinom od čak 5.015 mm!

AutoRepublika 

(3804)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Sviđa mi se ova Kia.Postaje sve više orginalna.Još kad bi nas Citroen počastio sa orginalnim C6 a ne kopijom Pežoa 508 kao sa markom DS, gdje bi nam bio kraj.?