1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se redak primerak Mercedes-Benza 500E u koji je uloženo dodatnih 80.000 dolara
Prodaje se redak primerak Mercedes-Benza 500E u koji je uloženo dodatnih 80.000 dolara

Prodaje se redak primerak Mercedes-Benza 500E u koji je uloženo dodatnih 80.000 dolara

932
1
Podelite sa prijateljima:

Redak primerak Mercedes-Benza 500E iz 1993. s Canepa nadgradnjom i pedigreom u kojem se nalaze poznata vlasnička imena, mogao bi da bude sjajna prilika za nekog kolekcionara.

Ovaj automobil je pripadao poznatom komičaru, Redu Skeltonu i njegovoj supruzi, a poslednjih godina je prošao detaljan tretman podmlađivanja od strane Brusa Kanepe. Reč je o prelepom, očuvanom, dobro održavanom i retkom automobilu. Ukoliko možete da ga priuštite, mogao bi biti vaš.

Dotični 500E je bio rezultat limitirane kolaboracije između Mercedes-Benza i Porschea. Konkretan model koji je pred nama je prodat kao nov supermodelu iz Los Anđelesa, da bi bio prosleđen Skeltonovima 1997. Čak i bez ovog „rodoslova“, radilo se o posebnom automobilu.

Kolor specifikacija je takođe jedinstvena, „crno na crno“ može biti pronađeno na samo još dva 500E (DuPont registar). Opcije, što se boje tiče, uključuju „srebrnu“ i tamno sivu metalik, s ponekim „smreka“ zelenim metalik primercima. Dakle, neko ko je hteo da dobije „black on black“ model, morao je da ima jake veze u Mercedes-Benzu, jer samo su tri primerka tog kolorita proizvedena. Skeltonov dolazi s originalnom prvom farbom.

Automobil je prešao samo 110.183 kilometra, tako da je tokom dve decenije jedva izlazio iz garaže, s tim da je uglavnom držan u prodajnom salonu Mercedes-Benza u Palm Springsu.

Pre nego što je odlučila da ga proda, Skeltonova udovica je automobil prosledila Brusu Kanepi, gde je prošao tretman vredan 80.000 dolara (Canepa Difference paket).

Koliko li će koštati, pitamo se…

AutoRepublika

(932)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Ovo u vezi boje se možda odnosi na SAD. U drugim zemljama je 500E nuđen u mnogim bojama računajući tamno crvenu, nekoliko različitih braon, barem dve nijanse plave. U svakom slučaju izuzetno poželjan primerak koji će zahvaljujući kako stanju tako i listi vlasnika dostići astronomsku vrednost.