1. Home
  2. Vesti
  3. Ukraden prototip model najbržeg serijskog terenca na svetu
Ukraden prototip model najbržeg serijskog terenca na svetu
3

Ukraden prototip model najbržeg serijskog terenca na svetu

4.45K
3
Podelite sa prijateljima:

Tokom letnjih meseci Dodge je javnosti predstavio novi terenac o kojem se još priča širom Amerike. Reč je o SRT Hellcat izdanju modela Durango kojeg pokreće 6,2-litarski V8 motor i koji uz pomoć kompresora razvija impresivnih 710 konjskih snaga. Sa ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za samo 3,5 sekundi i maksimalnom brzinom od čak 288 km/h, Durango Hellcat je najbrži serijski terenac na svetu, a Dodge je ranije najavio da će ograničiti proizvodnju na samo 2.000 jedinica.

Kompanija je trenutno u procesu testiranja ranih prototip primeraka pre nego što serijska proizvodnja startuje na proleće, a mnogi američki mediji prenose da je jedan od njih ukraden u okolini Detroita.

Za ovu vest se možda ne bi ni saznalo da nije osvanula priča u jednoj od grupa na društvenoj mreži Facebook. Tada je zasposleni u korporaciji Fiat-Chrysler, u čijem dvorištu se Durango nalazio kada je ukraden, postavio fotografiju i zatražio pomoć svih onih koji imaju informacije o terencu.

On je takođe kazao da su dva lopova u ranim jutarnjim satima uspeli da ukradu Durango za svega tri minuta i da je poslednji signal na softveru za lokaciju pokazao da se još uvek nalazi u Detroitu. Međutim, tehnologija iz nekog razloga nije uspela da pronađe konkretnu lokaciju. Pretpostavlja se da je Durango rastavljen, a delovi preprodati na crnom tržištu.

Iako većina prototip modela završi pod presom nakon što testiranje bude kompletirano, ostaje ipak žal što je na svetu jedan manje model Hellcat. Fiat-Chrysler napominje da mehanika u terencu nije legalna za uličnu upotrebu, pa samim tim čak i ako neko kupi njegove delove imaće probleme sa zakonom ako ga „momci u plavom“ ikada uhvate.

Italijansko-američka korporacija takođe nudi spomenuti agregat Hellcat kao zaseban atrikal direktno iz fabrike, pa svi oni koji ga žele mogu ga naručiti legalnim putem.

AutoRepublika

(4448)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

nisu ga mogli stići 🙂

Balkanboj

Kao u Zemun da je propao…

bear

bolja reklama ne postoji