1. Home
  2. Vesti
  3. Ništa od naslednika i8 i M1?
Ništa od naslednika i8 i M1?
0

Ništa od naslednika i8 i M1?

123
0
Podelite sa prijateljima:

Prošle godine, BMW je predstavio Vision M Next, platformu koja je trebalo da iskombinuje prednosti autonomne vožnje, naprednog dizajna karoserije i enterijera, digitalne konektivnosti i elektrifikacije. Naravno, sve to uz sportske potencijale što se vožnje tiče. Nadali smo se da će oznaka M1 biti oživljena, kao i da će i8 dobiti više nego dostojnog naslednika. Koncept je izgledao sjajno i privukao je dosta interesovanja, ali ukoliko je verovati glasinama, Vision M NEXT će ostati samo studija. Izvori iz Minhena kažu da je čitav projekat eutanaziran već izvesno vreme, i to iz više razloga.

Nije tajna da proizvođači širom sveta zatežu kaiševe, fokusirajući se na proizvodnju i investiranje u vozila koja su komercijalno validna. Bilo kakvo eksperimentisanje je za mnoge riskantno. Troškovi i obim su glavni problemi kada je i o M NEXT reč. Uprkos relativnom uspehu i8, razvoj i finansiranje M NEXTA bi bilo previše skupo a prodaja verovatno to ne bi mogla da pokrije i opravda.

Zapravo, prodaja je odlučujući faktor. Sve je podređeno njoj, a svedoci smo njenog drastičnog pada na globalnom planu zbog aktuelne zdravstvene situacije, što će proizvođačima automobila doneti ogromne gubitke. Investiranje velikog novca u maloserijske modele trenutno se ne čini racionalnim.

Možda bi za BMW bilo bolje da investira u hibridna i električna vozila a ideja o ekskluzivnoj perjanici nije najrazumniji način za trošenje velike sume trenutno. Ukoliko su glasine tačne, ostaje nada da će nešto slično biti lansirano u budućnosti, elektrifikovani, hibridni naslednik i8 s više snage i s naprednijom tehnologijom.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments