1. Home
  2. Vesti
  3. Audi predstavio specijalnu retro ediciju modela TT RS (GALERIJA)
Audi predstavio specijalnu retro ediciju modela TT RS (GALERIJA)
0

Audi predstavio specijalnu retro ediciju modela TT RS (GALERIJA)

250
0
Podelite sa prijateljima:

Audi TT RS 40 Years of Quattro, kako mu glasi zvaničan naziv, slavi 40. godina otkako je čuveni Quattro stupio na scenu. 

Bilo je to daleke 1980. godine kada je Audijeva ikona Quattro prikazana na Salonu automobila u Ženevi. Otada, ovaj model je stekao kultni status. O legendarnom automobilu već je pisao naš Zoran Tomasović i čitavu priču o Quattru možete pročitati OVDE. 

Audi je rešio da TT RS 40 Years of Quattro bude dostupan samo u kupe varijanti, te da izradi svega 40 primeraka ovog specijalnog automobila. Ceo model odiše retro izgledom. Počevši od boje, tzv. Alpine White, preko brojeva koji su inspirisani onima koji su se našli na čuvenom Audi Sport Quattro S1, pobedničkom automobilu na brdskoj trci Pikes Peak 1987. godine. Retro izgled upotpunjuju i bele felne od 20 cola, a kroz njih mogu se videti crvena kočiona klešta.

Nemačka marka nudi da ova specijalna edicija modela TT RS bude dostupna i samo kao dvosed, izbacivanjem zadnje klupe, koja ionako nije prigodna za smeštaj bilo kakve odrasle osobe, pa makar ona bila i pigmejskih dimenzija. Tako Audi TT RS 40 Years of Quattro može dodatno izgubiti još 16 kg mase.

Pod haubom nije bilo promena. Ovaj automobil i dalje pogoni 2,5-litarski turbo petocilindarski agregat. Motor isporučuje 394 ks i 480 Nm, što omogućava da se sprint do „stotke“ završi za svega 3,7 s, dok maksimalna brzina iznosi 280 km/h.

Dakle, nema sumnje da je Audi TT RS 40 Years of Quattro veoma poželjan automobil. Specijalna edicija i svega 40 napravljenih primeraka garantuju i visoku cenu. Tako je u Nemačkoj za ovaj model potrebno izdvojiti čak 114.040 evra, što je značajno više naspram početne cene za standardni TT RS koja iznosi 66.500 evra.

AutoRepublika 

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments