1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X8 M sa 750 ks i hibridnim pogonom?
BMW X8 M sa 750 ks i hibridnim pogonom?
0

BMW X8 M sa 750 ks i hibridnim pogonom?

242
0
Podelite sa prijateljima:

To je veoma smela tvrdnja ako u obzir uzmemo da još uvek nismo videli prototip.

BMW X8 nije zvanično potvrđen, ali brojne glasine i izveštaji  sugerišu da je njegov dolazak neizbežan. Naravno, trebalo bi da se pozicionira iznad X7, tako da bi „dekadencija“ bila potpuna. Za očekivati je da dobije i kompletan „M“ tretman.

O kojoj tu količini snage pričamo? Navodno, X8 M bi posedovao hibridni pogonski sistem, gde bi se sve naravno vrtelo oko 4,4-litarskog V8, u kombinaciji s elektromotorom, koji bi bio zadužen za dodatnih 200 konja. Krajnji rezultat bi se ogledao u nekih 750 ks, uz pogon na sve točkove s akcentom na zadnju osovinu, slično M5. U izveštaju se dalje tvrdi da X8 M ima kodno ime „Rockstar“.

Međutim, sve ovo treba da se uzme s dozom rezerve. Pored toga što nije zvanično potvrđen, ne navode se ni izvori svih ovih informacija. Da li one dolaze iz neke „procurele“ dokumentacije ili možda nekog insajdera, to ne znamo.

Treba imati u vidu da pre nego što bi potencijalni X8 M sa 750 konja stupio na scenu, trebalo bi najpre da se upoznamo sa „standardnim“ modelom. Prethodne glasine kažu da bi koncept ili čak serijski model, mogao da debituje do kraja 2020., što nam se čini malo verovatnim s obzirom da nije detektovan bilo kakav kamuflirani prototip, a pored toga, aktuelna pandemija ne ide u prilog eventualnoj ovogodišnjoj premijeri.

Dakle, ukoliko i dođe do realizacije X8, teško da će on pristići u narednih par godina.

AutoRepublika

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments