1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Proizvod ljubavi Lade Nive i Mercedesa G klase
Proizvod ljubavi Lade Nive i Mercedesa G klase
0

Proizvod ljubavi Lade Nive i Mercedesa G klase

3.36K
0
Podelite sa prijateljima:

Da li bi kombinacija dva kultna terenca rezultirala najboljim off-road  četvorotočkašem ikada kreiranim?

Šta se dešava kada se spoji gruba estetika Mercedes-Benza G klase i Lade Nive? Dizajner Aleksandar Isajev je iskoristio svoje veštine i maštu da nam odgovor pruži uz pomoć novih rendera. Sasvim logično, on je svoju kreaciju nazvao G-Niva. Bez obzira da li vam se izgled ovog vozila sviđa ili ne, nema sumnje da privlači pažnju.

Mada oba modela pružaju značajne terenske mogućnosti, Niva i G klasa pripadaju potpuno različitim cenovnim razredima. Ulazna verzija Lade u Rusiji košta oko 6.200 evra, dok za osnovni G550 treba izdvojiti nekih 107.000 evra u Nemačkoj.

Dizajn Isajeva zadržava kratke prepuste oba modela, što obezbeđuje bolji napadni i izlazni ugao. On se odlučio za postavku s petoro vrata, mada je Niva dostupna i u varijanti s troje.

Ono što je jedinstveno za model na renderima je što je krov u T-top stilu, s uklonjivim panelima, koji ostavljaju centralnu armaturu u centru kada se skinu. B stubovi su takođe sklopivi.

Prednji deo je više „povukao“ na G klasu, što dodatno naglašava trokraka zvezda na masci hladnjaka, mada su farovi više u Nivinom stilu.

Što se estetike zadnjeg dela tiče, on više naginje Ladi, prvenstveno zbog uglova koje kreiraju zadnja vrata, za razliku od Mercedesovog „kutijastog“ stajlinga.

Kada je u pitanju unutrašnjost, Isajev koristi moderno rešenje koje bismo verovatnije pronašli u G klasi, sa tandemom digitalnih displeja. Ovo je u kontrastu s Nivinim jednostavnim okruženjem i analognim pokazivačima i kontrolnim jedinicama.

Naravno, s obzirom da se radi o renderu, pogon je stvar teorije, ali ono što bi većina želela je u svakom slučaju 4,0-litarski twin-turbo V8 iz G klase.

AutoRepublika

(3364)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments