1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. VW Golf R koji do „stotke“ ubrzava za 3,8 sekundi (VIDEO)
VW Golf R koji do „stotke“ ubrzava za 3,8 sekundi (VIDEO)

VW Golf R koji do „stotke“ ubrzava za 3,8 sekundi (VIDEO)

505
0
Podelite sa prijateljima:

VW Golf koji do 100 km/h ubrzava za 3,8 sekundi. Kako vam to zvuči?

Setimo se crnog „stelt“ Volkswagen Golfa R, koji je prošao tretman Manharta. Dotični „hot heč“ smo predstavili prošlog meseca, kada nas je impresionirao svojim specifikacijama.

Nakon intervencije na ECU jedinici i instalacije usisa od ugljeničnih vlakana, Manhart je uspeo da izvuče 450 ks i 500 Nm iz 2,0-litarskog turbobenzinca. Ove brojke ulaze u bitku s Audijem RS3 i Mercedes-AMG-om A45 S, a Manhartovu kreaciju čine moćnijom od Golfa R420, koji se nikada nije ni pojavio.

Ipak, uvek treba proveriti kako stvari funkcionišu u stvarnosti kada je tjuning u pitanju. AutoTopNL je odlučio da to odradi, tako da je sproveo test ubrzanja Manharta RS450, na kojem ovaj nije razočarao.

S aktiviranim sistemom kontrole starta, ovaj VW Golf R do „stotke“ ubrzava za munjevitih 3,8 sekundi. Zaista impresivno, posebno ako u obzir uzmemo da ovaj hedžbek izgleda prilično normalno, izuzev prednjeg spojlera, posebnih točkova, H&R opruga.

AutoRepublika

(505)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments