1. Home
  2. Vesti
  3. Velike mehaničke izmene za Chevrolet Colorado
Velike mehaničke izmene za Chevrolet Colorado
0

Velike mehaničke izmene za Chevrolet Colorado

144
0
Podelite sa prijateljima:

Nekada mrtvo tržište manjih pikap kamioneta u Sjedinjenim Američkim Državama je eksplodiralo prethodnih godina, zahvaljujući novim predstavnicima kao što su Chevrolet Colorado i Ford Ranger. Iako oni čine relativno mali deo svih prodatih vozila (prošle godine oko 550.000 primeraka u odnosu na preko 16 miliona isporučenih novih vozila), visoke cene su rezultirale u relativno „jakim“ profitnim stopama za proizvožače.

Ford je prošle godine napisao istoriju sa novim Rangerom, a on pruža prvi turbo benzinski agregat. Čini nam se da će i konkurencija pratiti ovaj potez Forda, pošto je magazin Muscle Car & Trucks objavio da će General Motors u potpunosti izmeniti mehaničku ponudu za svoje blizance Chevrolet Colorado i GMC Canyon.

Ova dva pikap kamioneta se trenutno mogu naručiti u verzijama s dva atmoferska benzinca zapremine 2,5 i 3,6 litara, kao i 2,8-litarskim turbo dizelom. Moćniji od dva benzinca se pokazao kao veliki potrošač goriva dok je dizel relativno skupa opcija pa se jako mali broj kupaca odlučuje za njega.

Svi spomenuti agregati će biti zamenjeni modernijim 2,7-litarskim turbo benzincem koji razvija 310 „konja“ i 472 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga će se prenositi na zadnje ili sva četiri točka preko desetopstenog automatskog menjača koji je razvijen u saradnji sa Fordom i može se pronaći u spomenutom Rangeru.

Zbog epidemije virusa korona, debi naredne generacije je odložen za 2023. godinu. Ostaje nam da vidimo da li će i Nissan Frontier i Toyota Tacoma slediti identičnu formulu. Nissan je već potvrdio da će novi Frontier biti dostupan samo sa atmosferskim V6 motorom dok će se i Toyota verovatno orijentisati na „atmosferce“ pošto je najveći svetski proizvođač mnogo puta pokazao da ne voli da eksperimentiše s dobitnom kombinacijom.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments