1. Home
  2. Vesti
  3. Buduća Lexusova SUV perjanica stiže s preko 600 ks
Buduća Lexusova SUV perjanica stiže s preko 600 ks
1

Buduća Lexusova SUV perjanica stiže s preko 600 ks

194
1
Podelite sa prijateljima:

F verzija će raspolagati ogromnom „konjicom“, ali i šestocifrenom cenovnom etiketom.

Setimo se fascinantnog LF-1 Limitless koncepta. Lexus je ovu luksuznu krstaricu predstavio pre više od dve godine na Salonu automobila u Detroitu, gde su ga mnogi videli kao prethodnicu naredne generacije LX-a. Ipak, čini se da Toyotina premijum diizija ima nešto drugo na umu kada je u pitanju „behemot“ povišenog klierensa, jer najnoviji izveštaji sugerišu da će serijska verzija biti pozicionirana iznad vremešnog LX-a.

U izveštaju se spominje da će arhitekturu deliti s LS luksuznom limuzinom ali uz „F“ tretman, jer će na meniju biti visokoperformantna verzija opremljena twin-turbo V8 motorom s preko 600 ks. Niže pozicionirane varijante bi trebalo da preuzmu pogonske sklopove od japanskog rivala Mercedesa S klase, a reč je o twin-turbo V6 i hibridu.

LQ će biti dostupan za 2022. modelnu godinu, što znači da se neće naći u prodaji pre nekog momenta sledeće godine. Očekuje se da osnovna verzija košta oko 80.000 dolara, dok će perjanica koštati preko 100.000 zelenih novčanica. Ne treba očekivati da F model bude dostupan na samom početku, tako da će verovatno pristići godinu dana kasnije, kao rival Mercedes-AMG-a GLS63 i Audija RS Q8.

Treba sPOmenuti da je Lexus ranije zaštitio prava na „LQ“ oznaku, a u pres materijalu koncepta se kaže da on ima „potencijal da oblikuje budući luksuzni krosover“. Japanskom proizvođaču je ovakav potez preko potreban jer je LX „prastar“ u odnosu na modernije rivale.

Glasine kažu da će novi model predstavljati ogroman iskorak u odnosu na aktuelno vozilo, a biće interesantno videti da li je reč o novoj generaciji LX-a ili će biti uvedena LQ oZnaka. Bilo kako bilo, Lexus vredno radi na razvoju novog velikog SUV-a.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Djogo

Brutalno