1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors se pohvalio da je prošle godine servisirao 11.180 Tesli
General Motors se pohvalio da je prošle godine servisirao 11.180 Tesli
3

General Motors se pohvalio da je prošle godine servisirao 11.180 Tesli

162
3
Podelite sa prijateljima:

General Motors već duži niz godina nema neke modele koji su u vrhu liste veoma poželjnih četvorotočkaša, ali je i dalje među pet najprodavanijih automobilskih firmi iz dva razloga. Jedan je što odlično posluje na domaćem tržištu pa samim tim privlači i dosta američkih kupaca, a drugi je sama praktičnost oko kupovine i održavanja vozila.

Kompanija trenutno ima čak 12.358 izložbeno-prodajnih salona i servisa i redovno se hvali da oko 90% građana Amerike živi bliže od šesnaest kilometara do najbližeg od njih. Poruka je jasna, pa tako nećete morati putovati daleko da kupite svoj Chevrolet ili Cadillac, a takođe će biti popravljeni ili servisirani u najkraćem roku.


Najveći američki proizvođač je nedavno održao sastanak s investitorima, i tom prilikom otkrio podatak da rado prihvata poslove da servisira i modele drugih brendova. Posebno nam je upala u oči ona informacija da je servisirao 11.180 primeraka velike Tesle u 2021. godini.

Kao što nam je poznato, Tesla nema svoje izložbeno-prodajne salone već samo izloge, ali poseduje servisne centre. Međutim, oni su u vlasništvu same kompanije, a ne privatnika i u mnogim državama takav način poslovanja zakonski nije dozvoljen.

To ostavlja mnoge vlasnike ovih električnih automobila bez mogućnosti da u komšiluku servisiraju svoje ljubimce i samim tim imaju dva izbora. Jedan je da poduže sačekaju i onda budu primorani da pređu veće distance da im autentičan Teslin servis uradi posao, ili pak da se obrate za pomoć nekom od konkurenata. Kao što vidimo, solidan broj njih se potražio pomoć od General Motorsa, a ovaj naravno nije mogao da odbije takvu ponudu.

Čelnici kompanije ne navode kakva tačno usluga servisa je rađeno, a mediji pretpostavljaju da su u pitanju sitniji poslovi, radnje kao što je ugradnja novih pneumatika ili nešto slično. Tesla još uvek ima velikih problema s proizvodnjom rezervnih delova, a ako ih nema matična kompanija, šanse su nikakve da će ih imati General Motors u svom vlasništvu.


Bilo kako bilo, najveći amerićki proizvođač se sada sprema na potpunu invaziju sa svojim električnim modelima, a u narednih nekoliko godina ćemo videti već predstavljene četvorotočkaše kao što su Silverado, Equionox i Blazer. Samim tim bi trebalo da opadne i broj servisnih intervencija na vozilima proizvedenim od strane drugih brendova, ali ne sumnjamo da će konkurencija brzo preuzeti deo tržišta koji Tesla ne može da zadovolji.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Šta im radi? Mijenja ulje? 😜

moron

Ne razumem ove vlasnike Tesli koji u svojoj državi u USA nemaju matični servisni centar, pa treba da „jašu“ ceni dan od takvog servisnog centra drugde … Čisti mazohizam, iz moje današnje perspektve.
Nekada veoma davno bih odvajao ( gubio ) celi dan života za redovno servisiranje vozila. Ali, tada sam bio „klinac“. Odavno više nisam spreman da za odlazak do servisa ili povratak iz njega izgubim više od sat vremena. Napušta me ta vrsta entuzijazma. Bolje je da svoje vreme i život „utučem“ na neke druge stvari.

BB

… recimo elektrifikovanje garaže 😜😂🤣