1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla raste od korone
Tesla raste od korone
22

Tesla raste od korone

299
22
Podelite sa prijateljima:

Kriza izazvana širenjem novog korona virusa je, čini se najdublje pogodila globalnu automobilsku industriju. Proizvodnja je obustavljena u mnogim pogonoma, dok se proizvođači suočavaju s dramatičnim padom tražnje i posledičnim slabljenjem profita, što će se još intenzivirati u nedeljama pred nama. Lanci nabavke su uzdrmani, a snabdevačka industrija je takođe u grču. 

Međutim, u celoj ovoj nesreći, jedan proizvođač, šesti dan uzastopno beleži znake ubrzanog oporavka,  i to u sred zahuktavanja zaraze. U pitanju je američki proizvođač elektromobila Tesla, čija vrednost akcija ponovo dostiže cifru od 700 dolara. Tržišna kapitalizacija emitenta Tesla je skoro udvostručena u poslednje četiri nedelje, odnosno od trenutka kada je zabeležena najniža ovogodišnja vrednost.

Analitičari, kao prednost kompanije Tesla u ovo doba, navode veliku izvesnost da će virus usporiti konkurenciju koja je u poteri za američkom kompanijom. Volkswagen, Daimler i BMW sada očajnički trebaju značajne fondove gotovine kako bi se poslovanje nastavilo, odnosno kako ne bi došlo do prekida ulaganja u funkciju istraživanja i razvoja iz oblasti elektromobilnosti.

Upravo to je razlog zašto je švajcarska banka Credit Suisse popravila svoju procenu boniteta kompanije Tesla podižući ciljanu vrednost na 580 američkih dolara. U vreme pandemijske krize, pozicija američkog proizvođača automobila je značajno bolja od konkurencije, napisao je analitičar Den Livaj u studiji koja je objavljena u utorak.

Kriza je dovela do izraženije prednosti Tesle u trci ka liderskoj poziciji koncepta eletromobilnosti. Sada će biti još teže ostalim proizvođačima da sustignu američke pionire u proizvodnji modernih električnih četvorotočkaša.

Evo i konkretnog primera od juče, s američke berze Nasdaq. Dok su Ford i General Motors zabeležili niže vrednosti akcija za više od 5%, dotle je firma Tesla napredovala za 12%. Zahvaljujući objavi o rekordnom broju isporučenih vozila u prvom tromesečju, vrednost akcija kompanije je u kontinuiranom porastu već šest uzastopnih dana, kao što smo i naveli.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

22 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Čemu cudjenje, sve je to dio plana iz 2012, uništavanje država na nafti i zato su ta e auta tu, a ljude je lakše magarcima napraviti (vidimo i po ovoj koroni).

BojanNeki

Šta fali uništavanju smrdljivih država tipa Nemačke?

BojanNeki

Samo si pomešao nešto. Iza nemačkih konglomerata tj fabrika vozila stoje baš globalisti kojima je u cilju sve samo ne propast VW i ostalih.

Lola

Kao što pročitah negde : „Ni kameno doba nije prestalo zbog nestanka kamena, već zbog razvoja novih tehnologija.“

kola

bas si vickast ako mislis da su baterije razvoj noviih tehnologija a ako spadnemo na baterije najebasmo. bojanneki se kune u teslu pa ga vezuje za stvarnog teslu a stvarni tesla je eksperimetisao sa bezicnim prenosom energije. kad je on sebe vozao bezicno camac po jezeru a tela danasnji na baterije. danasnji tesla = povratak u kameno doba

D_C

Pre samo petnaestak godina smo se oslanjali na Ni-Mh i Ni-Cd baterije. Danas i busilice koriste litijumske. Dodaj jos 15 godina i ko zna sta ce mo imati. Tako da se ne bih u potpunosti slozio sa time da ako spadnemo na baterije najebasmo.

BojanNeki

Oh… napisah kritiku na tekstu o Hondi Prelude. Ovaj članak do ovog momenta nisam video.
Tesla svuda prodaje automobile kao da su jeftini. Vole ljudi, i kupuju i u vreme COV-19.

BojanNeki

Italija mart

comment image

BojanNeki

Danska mart

comment image

BojanNeki

U Francuskoj model 3 preti da prestigne Zoe

comment image

BojanNeki

Norveška, mart
opet Tesla model 3

comment image

kola

slusaj, ovi u norvege su se najvise upropastili sa baterijama jer su relativno dosta nakotili tih auta pa se vozaju po ceo dan i cekaju u redu za punjenje tako da sad krecu polako sankcije akcize skupa struja i to

BojanNeki

Iznosim tuđe podatke a ti udaraš minuse. Verovatno frustracija jer ti je neko udarao čvegere.

kola

nedamti ja minuse boki tesla motorse

BojanNeki

Švedska, mart i Tesla model 3

comment image

da11

Nikad elektro na ovaj nacin, samo hydrogen.

BojanNeki

Kad bi bar znao nešto o tematici.

da11

E nek ti znas

BojanNeki

Ima puno mojih komentara i na tu temu. Nauči nešto pa se javi da diskutujemo.

da11

Znaci ako komentarises znas hahahahhahahahaha
Ne zelim nikakvu diskusiju sa tobom
JASNO

BojanNeki

Sa mediokritetima ne mogu da imam diskusiju.

kola

bojanneki je strucnjak za baterije posebno za teslu te njegovo znjanje je aksijom koji ne treba sumnjati. zimi covek je trol na baterije a mene je bas iznenadilo koliko je tanak u znanju inace ga ne bi kometarisao uopste. ostaje tajna ko ga placa to jest ciji sendvic jede i sok pripija uz njega