1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Robert Bosch: Potražnja za sistemima vozačke asistencije doživljava „bum“
Robert Bosch: Potražnja za sistemima vozačke asistencije doživljava „bum“

Robert Bosch: Potražnja za sistemima vozačke asistencije doživljava „bum“

120
0
Podelite sa prijateljima:

Svetski tehnološki gigant i jedan od najvećih snabdevača u automobilskoj industriji, kompanija Robert Bosch, uviđa porast u potražnji radarskih sistema i video senzora, što se pripusuje aktuelnoj trci u oblasti autonomnih funkcija i sistema asistencije.

Nemačka firma smatra da će ove godine potražnja za radarskim sistemima porasti za 60 odsto a video senzorima 80 odsto.

Bosch takođe predviđa da će prodaja Mobility Solutions divizije, koja proizvodi sofisticirane bezbednosne sisteme, kao i komponente za autonomna vozila, porasti za oko 7 odsto ove godine.

Prošle godine, Mobility Solutions, koji zapošljava 227.000 ljudi, ostvario je prihod od 43,9 milijardi evra iz prodaje, što je pojačano isporukama sistema za izbegavanje sudara.

„Mi rastemo brže nego samo tržište“, rekao je član upravnog odbora, Rolf Bulander.

Bosch isporučuje bezbednosne sisteme svim najvećim svetskim igračima u okviru automobilske industrije, kao i novajlijama u ovoj grani bizinisa. Kompanija je razvila elektropogon i sistem upravljanja za Googleovom prototip autonomnog vozila, a ujedno je i snabdevač Tesle, kojeg snabdeva sistemima vozačke asistencije.

Bosch ima oko 3.000 programera koji rade visokoautomatizovanim sistemima vožnje. Reč je o segmentu tržišta koji doživljava procvat, jer jednostavne tehnologije za preveniranje sudara poput automatizovanog kočenja evoluiraju u sofisticirane  programe za izbegavanje saobraćajnih incidenata, uz pomoć kamera i radara koji detektuju objekte.

Prošle godine, prodaja sistema vozačke asistencije, koji uključuju radarske i video senzore za automatsko kočenje u slučaju nužde i funkcije tempomata, dostigla je milijardu evra, s tim što je kompanija primila porudžbine za dodatnih 3,5 milijardi evra vrednih sistema asistencije.

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments