1. Home
  2. Vesti
  3. Otkriven stil serijskog krosovera Jeepa s oznakom Wagoneer S
Otkriven stil serijskog krosovera Jeepa s oznakom Wagoneer S
1

Otkriven stil serijskog krosovera Jeepa s oznakom Wagoneer S

144
1
Podelite sa prijateljima:

Jeep Wagoneer S je prikazan kao konceptni eksponat tokom jeseni 2022. godine. Već je tada bilo jasno da se pod poznatim imenom velikog SUV-a krije mnogo kompaktniji krosover, i to električni. Koncern Stellantis je pre neki dan objavio prvu sliku njuške serijskog električnog automobila. A sada su, zbog navodne greške službe proizvođača zadužene za opštenje s javnošću, na jednoj od društvenih mreža objavljene „punomasne fotografije serijskog električnog vozila po imenu Jeep Wagoneer S.

Slike su tobož brzo obrisane, ali su brižni korisnici uspeli da ih sačuvaju i podele sa celim svetom. Iako je, očigledno, ovo bila planirana akcija koncerna Stellantis, koji je na sličan način već istakao modele nazvane Lancia Ypsilon i Dodge Charger.

Krosover srednje veličine prikazan na slikama sa aerodinamičnim konturama karoserije donosi skoro sve što onomad videsmo na maločas pomenutom konceptu. Karakteristične osobenosti marke Jeep su očuvane: to su ugaoni lukovi točkova i sedam vertikalnih segmenata, umalo da napišem „rešetke hladnjaka“, koji su efikasno osvetljeni.

Masivni spojler integrisan u krovne stubove izgleda neobično, vizuelno skriva kosi krov i blokirano zadnje staklo.

Pre dve godine, na predstavljanju koncepta, istaknute su neke tehničke karakteristike noviteta s oznakom Jeep Wagoneer S: pogon na sva četiri točka sa dva elektromotora ukupne snage 600 „konjića“, ubrzanje do 60 mph (97 km/h) u 3,5 sekundi,kao i mogućnost prevaljivanja 640 kilometara s jednim punjenjem baterijskih ćelija. Ovi podaci još nisu revidirani i stoje kao takvi. Pride, nedavno je najavljeno da će električno vozilo biti bazirano na novoj platformi STLA Large, o kojoj donesmo članak jutros i koja se oslanja na trakcione baterije kapaciteta do 118 kWh.

Moguće je da će Jeep Wagoneer S biti ponuđem i u verzijama pokretanim motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva, jer arhitektura STLA Large to dozvoljava. Ipak, krosover je do sada najavljivan isključivo u električnoj verziji i nema govora čak ni o hibridnim modifikacijama. Koncern Stellantis insistira na tome da će Wagoneer S biti prvo električno vozilo marke Jeep na američkom tržištu, iako je u Evropi ova titula već pripala lokalnom SUV-u Jeepu Avengeru. Jeep Wagoneer S bi trebalo da se pojavi u prodaji pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda dobro – ali ne lici bas na Dzip! Suvise je ispeglan i glatko obrijan tako da vise lici na Land Rovere! Dzipov zastitni znak, onih 7 vertikalnih pravougaonika, mogao je da bude upadljiviji, tj. da bude produzen na dole i da tako razbije monotoniju prednjeg dela i da vozilu vrati Dzip-karakter. Krovni spojler je veoma interesantan! Sa strane se ne vidi koliko zadnji deo krova nisko pada da bi spojleru omogucio veliki volumen vazduha. Za istu svrhu, D nosac (C je sakriven iza stakla) mogao je takodje da dobije ulogu bocnog spojlera i da umiruje vrtloge koji nastaju kada… Pročitaj više »